Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Knez: Accetto ni zavajal, pozivi k odstopu neutemeljeni

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th oktober 2019, 09:41 pop

Na zgodbo Bojana Požarja, ki je podpredsedniku ustavnega sodišča Mateju Accettu očital, da je drugim sodnikom, ko so odločali, ali ga izločiti iz odločanja o sporih o referendumu o drugem tiru, prikril, da je tajno sodeloval z Mirom Cerarjem in Milanom Brglezom pri nastajanju programa SMC, Požar je predstavil tudi tajna dopisovanja o tem, se je z obvestilom na spletni strani ustavnega sodišča odzval predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

Da je ravnal nepošteno je Knezu ob Požarju včeraj v ločenem mnenju ob razveljavitvi dela zakona o tujcih očital tudi sodnik Klemen Jaklič.

V Spletnem časopisu pa sem objavil zelo kritične odziv nekdanjega ustavnega sodnika, da bi, če je res prikrival, moral Accetto takoj odstopiti zaradi zlorabe položaja. Več lahko preberete tu: Burno zaradi Accettovega nepoštenega prikrivanja sodelovanja s SMC .

Odziv predsednika ustavnega sodišča, ker je prav, da javnost pozna vse plati medalje, objavljam v celoti.

Tako je zapisal Knez:

“Vloga sodnika dr. Accetta v času pred ustanovitvijo stranke SMC je bila na podlagi identičnih očitkov, kot se tokrat pojavljajo v nekaterih medijih, v preteklih letih že večkrat predmet presoje pred Ustavnim sodiščem; prvič v zadevi U-I-191/17 (Drugi tir), nazadnje pa v zadevi U-I-59/17 (Presoja ZTuj-2, ločeno mnenje sodnika Jakliča). Sodniki so vselej večinsko presodili, da razlogov za izločitev ni.
Sodnik dr. Accetto drugih sodnikov in sodnic ni zavajal; njegova pojasnila so bila jasna in izčrpna. Javna diskreditacija sodnika ni sprejemljiva; pozivi k odstopu niso utemeljeni.”

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu