Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

LMŠ: Simetinger je novi Kralj

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 26/10/2019)

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja, so danes sporočili iz LMŠ, kjer je bilo že prejšnji teden neuradno slišati, da bo ta teden Šarec razglasil, kdo bo po Branetu Kralju novi generalni sekretar največje vladne stranke.

Na posnetku sta Šarec in novi generalni sekretar Simetinger na predstavitvi nove moči novinarjem :

Premier Marjan Šarec in novi generalni sekretar LMŠ Tomaž Simetinger Foto: P.J.

V parlamentu ima LMŠ po moči drugo največjo poslansko skupino s skoraj pol manj poslanci kot SDS Janeza Janše. To odseva razplet lanskih volitev poslancev, na katerih LMŠ ni zmagala. Simetingerja je nekdanji Šarčev sodelavec iz Kamnika, iz Kamnika je bil tudi Kralj.

Iz izgubljenega Kamnika

Občino Kamnik je v preteklosti Šarec vodil, LMŠ pa je oblast tam lani nekoliko presenetljivo izgubila na lokalnih volitvah, ko je bil za župana izvoljen Matej Slapar iz NSI, ki je v drugem krogu porazil Šarčevega kandidata in prej podžupana Igorja Žavbija.

Razplet v drugem krogu je bil takšen:

Da Brane Kralj zaradi poskusa vplivanja na Ireno Prijović, da bi kot glavna nadzornica za direktorja podjetja Uradni list imenovala Igorja Šoltesa, ne bo več generalni sekretar stranke LMŠ, je Šarec sporočil konec avgusta, ko je Bojan Požar objavil protest Prijovićeve in prijavo poskusa nedovoljenega vplivanja nadzornice tudi na KPK.

Novi sekretar je v dvorano, v kateri ga je čakala množica novinarjev, prišel tako:

Novi generalni sekretar LMŠ Tomaž Simetinger Foto P.J.

V vladi o poslih stranke

Šarec je, tiskovno konferenco je sklical kar v vladni stavbi, kar je bilo nenavadno, ker je govoril o ravnanju funkcionarja stranke, večkrat poudaril, da Šoltes ni njihov kandidat, na evropskih volitvah je nastopal kot kandidat DeSUS in da Kraljevo “lobiranje” sploh ni bilo potrebno.

Kralj bo, je konec avgusta napovedal Šarec, do imenovanja novega sekretarja še opravljal svoje posle, saj stranka brez zastopnika ne more biti in zagotovil, da se bo menjava generalnega sekretarja LMŠ zgodila prej kot se je odstavitev šefa direkcije za infrastrukturo Damirja Topolka, za kar je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek po zahtevi Šarca potrebovala kar pol leta. Več o tem lahko preberete tukaj. Topolka so pri Bratuškovi po odstopu postavili za namestnika nove šefice iste direkcije.

“Kralj je ravnal naivno, neizkušeno, konsekvence so jasne,” je avgusta povedal Šarec in dejal:

“Saj veste, pometamo pred svojim pragom. Vsak mora pred svojim.”

Šarec je večkrat ocenil, da, če bi kot Kralj poklical kdo prave sorte, “pa verjetno prijave ne bi bilo”. Na vprašanje, ali je lahko bolj konkreten, kdo so ti pravi, ki kličejo, je odgovoril tako:

“Sliši se marsikaj, verjetno ste vi bolje obveščeni kot jaz. Verjetno je klicev kar veliko. Ker ni veliko prijav, verjetno kličejo pravi. Bolj konkretno ne morem. Mislim pa si, da je tako. Bojev verjetno poteka veliko.”

Na posnetku desno je novi generalni sekretar LMŠ:

Posnetek je LMŠ objavila lani, ko sta Marjana Šarca v Kamniku sprejela začasni župan Igor Žavbi (levo), in Tomaž Simetinger, vršilec dolžnosti šefa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Simetinger zdaj postaja generalni sekretar LMŠ po odstopu Braneta Kralja, Žavbiju pa ni uspelo postati pravi župan

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu