Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tonin na Taboru NSi: Šarec je obljubljal skoke čez plot

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:06 pop

Po taboru SLS v Krškem, kjer so se prejšnje teden predstavili kandidati skupne liste SDS in SLS, ki jo vodi Milan Zver, se na evropskem taboru sestaja še NSi. Na Taboru v Sveti Trojici v Slovenskih goricah je predsednik Matej Tonin opisal, da je stranka lani krepko popravili rezultat na volitvah v državni zbor in na lokalnih volitvah. O tem, zakaj po uspehu na volitvah poslancev lani niso šli v vlado, pa je dejal: “Ker nas ne zanimajo položaji. Zanimajo nas izključno rezultati.«

Vlada s podoporo skrajne levice

Tonin je nadaljeval, da v vlado z Marjanom Šarcem niso šli, ker Šarec na to ni bil pripravljen in nadaljeval: »Šarec se je bil pripravljen poročiti z lepotico, ni pa ji bil pripravljen ponuditi zvestobe. Katera lepa ženska bi skočila v zakon, če ji mož obljublja, da bo tu in tam skočil čez plot.« Tonin je dodal še: »Šarec se je odločil, da bo sestavil vlado s podporo radikalne levice.«
O evropskih volitvah je Tonin dejal, da se ne bo izbiralo le ne med Orbanom in Che Guevaro, med skrajnostmi, in dodal, da bo NSi bo najboljša izbira, pozval je k udeležbi na volitvah čez teden, da bi bila NSi presenečenje teh volitev.

Stranka je imela srečo z vremenom, po dežju dan prej, je v nedeljo opoldne sijalo sonce. A velik šotor, ki so ga postavili, se je splačal, okoli 14. ure, po govoru Ljudmile Novak, se je vlilo.

Na posnetku je predsednik stranke Matej Tonin ob prihodu na tabor:

Matej Tonin, tabor NSi Foto: P.J.

Iz stranke so ocenili, da je v Slovenske gorice iz vseh koncev države prišlo vsaj dva tisoč članov in simpatizerjev. To bo zadnje res veliko srečanje stranke pred odprtjem predčasnih volišč po vsej državi pojutrišnjem.

Za NSi poseben preizkus

Evropsko listo kandidatov NSi vodi nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak. Evropske volitve so za NSi pomembne, na njih je v zadnjih desetletjih dosegala krepko boljše rezultate kot na drugih volitvah v državi. To nenavadno odstopanje kaže grafika:

Na vseh treh dosedanjih evropskih volitvah je listo NSi vodil Lojze Peterle. Na zadnjih so nastopili v koaliciji s SLS in s 16,6 odstotka dosegli za SDS drugi rezultat in dobili dva sedeža. SDS so volivci namenili tri. Skupaj ima država v evropskem parlamentu osem zastopnikov. Evropski poslanec je ob Peterletu pred petimi leti postal še takrat še predsednik SLS Franc Bogovič, ki letos kandidira na skupni listi SDS in SLS. Peterle pa je tokrat na tretjem mestu liste NSi, na kateri so ob Novakovi, ki je nosilka, še Jožef Horvat, Iva Dimic, Mojca Erjavec, Katja Berk Bevc, Franci Demšar in Žiga Turk, ki se je NSi “posodil” iz SDS.

Nosilka liste NSi Ljudmila Novak na taboru NSi Foto: P.J.

Glasovnica z vsemi strankami in z vsemi kandidati, ki bodo na glasovnicah na predčasnih voliščih, ta se odprejo v torek, bo takšna (s klikom na posnetek jo lahko povečate):

Glasovnica za evropske volitve

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu