Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Odstop poslanca LMŠ Krajčiča zaradi sendviča

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th april 2019, 08:38 dop

“Stranka Lista Marjana Šarca se je včeraj seznanila z odstopno izjavo Darija Krajčiča s funkcije poslanca Državnega zbora RS,” so danes zjutraj sporočili iz največje vladne stranke in napovedali, da bodo več o tem povedali na tiskovni konferenci ob deseti uri.

Testna kraja in samoprijava

Poslanec Darija Krajčič je ta teden pritegnil pozornost, ker je na seji odbora za kmetijstvo v torek, ki je razpravljal o problemu uvoženega mesa ne najboljše kakovosti iz Poljske, povedal, da si je v trgovini nedaleč od parlamenta sposodil sendvič. Ker je ta del nastopa, ko je govoril o sendviču, razlog za odstop, ga povzemam v celoti:

“Vmes sem šel po en sendvič tja dol v trgovino. Ker sem enostavno le eno jabolko pojedel. Jabolko pa ni dovolj. Rabim še nekaj drugega. Zdaj bom eno samoprijavo naredil. In čakam tam pri pultu, trije ljudje so se med sabo pogovarjali. Tri minute sem zagotovo čakal. Me sploh niso ahn vzeli, kot bi rekli moji zgornji Savinjčani. Kot da sem tam luft. Potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če odneseš kaj iz trgovine ven. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil in to tudi tam, kjer imajo nadzor in vse. Tu pa tam gre kaj skozi. Da sem si opral slabo vest, sem potem eni gospe, ki je tam prosila malo drobiža, dal več malo več kot je stal ta sendvič. Sistemi delujejo, a ne sto odstotno…”

Poslanec, ki odstopa, je iz tega izpeljal še, da je v sistem treba verjeti, v državi imamo sisteme dobro postavljene in dodal: “tudi če prida zdaj kak varnostnik iz trgovine, bom vesel, da deluje sistem.” Pripomnil je še, da bo morda zdaj, ko to vidijo po televiziji, morda kdo reagiral iz trgovine.

Breznik: Res nekaj nenavadnega

Pozneje je, tudi zaradi opozoril drugih poslancev, da to ne gre, šel plačat ta sendvič.

Predsednik odbora za kmetijstvo Franc Breznik (SDS) se je nekoliko presenečen odzval tako, da je napovedal, da bo šel sam plačat ta sendvič takoj po koncu seje. In dodal: “To je res nekaj nenavadnega. Osem let sem v tem državnem zboru.” Pozneje je Breznik poslancu LMŠ Krajčiču ponovno dal besedo, da pojasni, kako je zdaj s tem sendvičem in ali ga morajo plačati Štajerci (torej predsednik odbora Breznik) ali pa je morda vendarle že plačan. Krajčič je povedal:

“Sendvič je plačan že zdavnaj. Bil je plačan takoj, ko sem preveril sistem, ki ni zaznal, da nisem bil najbolj priden. Vidite, tudi če sistem tega ni zaznal, sem bil pošten in sem šel nazaj in to plačal. V vseh sistemih je najbolj pomembna poštenost, če ravnamo pošteno bo zraven sistema, ki zagotavlja nek nadzor, za vse nas bolje.”

Gre za odstop relativno pomembnega poslanca LMŠ, izvoljen je bil kot najboljši iz LMŠ v enoti Celje iz okraja Mozirje, kjer ga je volilo 17,7 odstotka volivcev, vodil pa je odbor za evropske zadeve.

Predsednik Odbora za zadeve Evropske unije Darij Krajčič (LMŠ) Foto: DZ/Matija Sušnik

Odstopno izjavo je Krajčič včeraj že poslal predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu (SD). Mandat bo po odstopu najprej ponujen Niku Prebilu. V volilni enoti s sedežem v Celju, iz katere je bil Krajčič izvoljen, sta bila izvoljena dva poslanca, ki sta označena s temnejšo barvo, Prebil je bil najuspešnejši med neizvoljenimi:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu