Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kobal se opravičuje! Bo še vodil Šentjakobsko gledališče?

(Last Updated On: 02/02/2019)

“Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel,” je Boris Kobal v pismu, ki ga objavlja več medijev, pojasnil, zakaj se je razglasil za avtorja dela Generalka pokojnega italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Javno se je Kobal oglasil dva tedna po tem, ko je Slovensko ljudsko gledališče Celje odpovedalo vse predstave Kobalove komedije Profesionalci SP, za katero so v gledališču ugotovili, da je plagiat. Dedičem avtorja so plačali tri tisoč evrov odškodnine, Kobala pa ovadili. Kobal se je oglasil tik pred odločitvijo vodstva društva Šentjakobsko gledališče, ki ga vodi upokojeni vrhovni sodnik Janez Vlaj, kako se odzvati, kar je predvsem odločitev, ali bo Kobal še direktor in umetniški vodji Šentjakobskega gledališča Ljubljana. Kot mi je danes povedal Vlaj, bi lahko o tem, ali Kobal še uživa zaupanje, odločili do konca tega tedna.

Kobal v pismu pojasnjuje, da je bilo njegovo lansko ravnanje posledica stiske, depresije, zaradi katere je moral poiskati tudi pomoč. V pismu se opravičuje, ker je dolgo molčal, gledališču v Celju pa je, je zapisal, vrnil avtorski honorar, ki je znašal 13.000 evrov.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 821 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu