Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Spet lutke: Županski kandidatki LMŠ v Mariboru prerezali gume

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th oktober 2018, 06:32 pop

 

Zavrženo dejanje, ki so ga neznanci povzročili naši poslanki Lidiji Divjak Mirnik obsojamo in imamo do njega ničelno toleranco,” se je vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović  odzval na to, da je poslanka Lidiji Divjak Mirnik nekdo prerezal gume na avtu, na avtu pa pustil lutko z njenim obrazom, ki je imela vrvico okoli vratu. Divjak Mirnikova namerava jutri vložiti kandidaturo za mariborsko županjo. Policija primer preiskuje.

Lutke smo videli tudi že prej

V preteklosti so bolj pornografske lutke v Mariboru visele pod dravskim mostom kot del dogodkov med vstajami proti nekdanjemu županu Francu Kanglerju. Pozneje se je pokazalo, da je bil račun za tiste lutke poravnan iz kreditne kartice poznejšega šefa kampanje sedanjega župana Andreja Fištravca Darka Berliča.

Za županske volitve, ki bodo 18 novembra, sta doslej kandidaturi napovedala župan Fištravec in tudi nekdanji župan Franc Kangler, ki sta zaznamovala zadnje desetletje. Kanglerja je podprla največja opozicijska stranka SDS, ki v Mariboru ne bo imela svojega kandidata. Rezultati županskih volitev, kjer je v letih 2006 in 2014 prikazan za župana rezultat v drugem krogu, so bili takšni:

 

Na zadnjih volitvah sta listi Fištravca in Kanglerja precej potolkli resne stranke.  Fištravčeva lista si je priborila več sedežev kot celotna prejšnja vladna koalicija, Kangler pa je s svojo novo ljudsko skupino prehitel SD in DeSUS z veliko daljšo tradicijo.  Rezultat volitev v mestni svet je bil takšen:

Kandidature so po pisanju medijev izjemno množične, napovedali so jih še nekdanja podžupanja Melita Petelin, podžupan Zdravko Luketič, nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl, Aleksander Kamenik, Vlado Šega (Levica), Igor Jurišič, Igor Domanjko (s podporo Bojana Požarja),  mestni svetnik Josip Rotar, Saša Arsenovič (SMC),  Alenka Iskra (SD), Matic Matjašič in priprti Andrej Šiško.

Rok za vlaganje kandidatur bo iztekel čez teden, po tem pa bodo volilni organi še preverili, ali so bile vložene pravilno.

V anketi lahko izbirate med 15 kandidati, za katere je te dni slišati, da bi lahko kandidirali. Ko bo uradno znano, kdo res kandidira, bo pripravljena nova anketa:

Koga bi volili za župana Maribora?

View Results

Loading ... Loading ...

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu