Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Logar v župansko kandidaturo proti Jankoviću

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 30/09/2018)

Da bo kandidiral za župana prestolnice Ljubljane, je na družabnem omrežju napovedal poslanec in mestni svetnik SDS Anže Logar. Ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je doslej v prvem krogu zmagal na treh zaporednih rednih volitvah, bo težko premagati. Še največ možnosti ima kandidat največje stranke v državi.

Preiskovalec proti preiskovancu

Logar je z napovedjo kandidature razkril eno od glavnih ugank časa pred lokalnimi volitvami, ki bodo 18 novembra. Iz SDS bo Jankovića poskušal iz prestola sneti poslanec, ki je v prejšnjem mandatu v parlamentu vodil preiskovalno komisijo za bančno luknjo, od volitev pa vodi pomembno komisijo za nadzor javnih financ. Jankovića je zadnja leta Logar preiskoval in pozna njegove šibke točke. V stranki je Logar predsednik sveta, najpomembnejšega organa med kongresi, kar je ena pomembnejših funkcij znotraj stranke. Za poslanca je bil Logar izvoljen v enoti Ljubljana Center, v kraju Vič Rudnik IV ga je volilo 30 odstotkov volivcev, s čemer je precej deklasiral tekmece. Na drugem mestu je bil v okraju Matej Špehar iz LMŠ s 12,08, tretji Tomaž Žavbi (Levica) s 11,77, več kot desetino glasov pa je zbrala le še Petra Ložar za SMC s 10,6 odstotki.  Na ravni Ljubljane je Logar dva mandata občinski svetnik. Janković je k nastajanju bančne luknje pomembno prispeval, pri tem ima eno od šibkih plati, težave pa tudi s preiskovalnimi organi države. V zadnjem tednu je postala pravnomočna obtožnica v zadevi Stožice, ki Jankoviću in še osmim soobtoženim očita več kaznivih dejanj: zlorabo  uradnega položaja, goljufijo na škodo EU, preslepitev pri pridobitvi posojil, ponareditev ali uničenje poslovnih listin. Župan Janković zanikal kakršnokoli krivdo.

Janković je že pred tem napovedal, da se bo za položaj župana ponovno potegoval, za kandidaturo zbira podpise.

Dva diplomanta ekonomske fakultete

V Ljubljani se Janković sam, ko gre za osnovne podatke, kot župan predstavlja tako:

“Zoran Janković se je rodil 1. januarja 1953 v vasi Saraorci pri Smederevu, kjer je preživel otroštvo. Nato se je skupaj z družino preselil v Ljubljano, kjer je najprej obiskoval Osnovno šolo Valentina Vodnika in Osnovno šolo Ketteja in Murna, izobraževanje je nadaljeval na Gimnaziji Poljane ter uspešno diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.”

Podobne podatke za Anžeta Logarja SDS navaja tako:

“Dr. Anže Logar se je rodil 15. maja 1976 v Ljubljani. Leta 2000 je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, januarja 2006 je magistriral na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije, v juliju 2016 pa je doktoriral na Fakulteti za uporabne družbene študije.”

Kandidaturo je Logar na tw napovedal tako:


Na fb pa med drugim s tem pismom:

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.
(Visited 954 times, 1 visits today)

Komentarji (9)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu