Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Anketa v slovo: Katastrofa Kolar Celarc, najboljša Györkös Žnidar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 13th september 2018, 11:13 pop

Največja katastrofa v zadnjem mandatu je bila ministrica za zdravje Milojko Kolar Celarc. Od 700 bralcev spletnega časopisa, ki so odgovarjali na anketo, jo je kar 508 izbralo za eno od treh najslabših ministrov. To je tako slab rezultat, da kaže že, da je dosedanji premier Miro Cerar (SMC) storil resno napako, ker je lani ni odstavil. Skoraj karkoli bi bilo bolje, če sodimo po rezultatu. Anketirani so lahko izbrali tri najslabše in najboljše ministre. Trije ministri, ki Milojki Kolar Celarc sledijo po številu ocen, da so bili najslabši, nam bodo še naprej vladali.

Za Celarčevo Erjavec, Katičeva in Židan

To so zunanji minister Karel Erjavec (DeSUS), ki se seli na obrambo ministrstvo, dosedanja obrambna ministrica Andreja Katič (SD), ki se seli na vrh pravosodnega ministrstva in kmetijski minister Dejan Židan (SD), ki je bil izvoljen za predsednika DZ. Predvsem Erjavca, ki ga je kot najslabšega izbrala skoraj polovica od 700 anketiranih, bi morala skrbeti tudi kot šefa stranke, ki se je tudi na volitvah slabo odrezala.  Lestvica najslabše ocenjenih je takšna:

Obratno je pri najbolje ocenjenih, kjer je na vrhu z veliko prednostjo notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Kar 68,9 odstotka glasujočih jo je uvrstilo med tri najboljše. Z več kot polovično podporo vseh glasujočih ji sledi Mateja Vraničar Erman, na tretjem mestu, a z že manj kot petinskim deležem, je minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Od treh najbolje ocenjenih ministrov v vladi Marjana Šarca, ki danes prisega, ne bo ostal nobeden. Odziv na anketo o najslabših ministrih je bil boljši kot o najboljših. O najslabših je glasovalo 700 bralcev, za najboljše 518.  Grafično so trije največkrat najbolje ocenjeni ministri dosegli takšen rezultat.

Vesna Györkös Žnidar je na vrhu najbrž, ker je zadnja leto poskrbela, da je policija danes precej bolje opremljena in izurjena, zaslužna pa je tudi, da je država reševale velike težave z množicami migrantov in da meja za migrante, ki bi radi proti zahodnim državam, ni povsem odprta, čeprav so težave pri tem velike, mnenja vladajočih pa različna. Na notranjem ministrstvu in v policiji je slišati, da je ministrica zadnja leta po odločnosti in poguma posekala številne moške ministre, ki so bili na vrhu pred njo.

Glasujete lahko še vedno:

Kateri ministri vlade, ki se poslavlja, so bili najboljši? Izberete lahko tri

View Results

Loading ... Loading ...

Kateri ministri vlade, ki se poslavlja, so bili najslabši? Izberete lahko največ tri.

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu