Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šiškova štajerska varda s sekirami prevzema oblast

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th september 2018, 10:44 dop

Dogajanje v Sloveniji je vse bliže vrelišču. Tik pred odločanjem o imenovanju ministrov vlade Marjana Šarca se pojavljata celo nacizem in fašizem. Čeprav so nacisti Adolfa Hitlerja skolapsirali že leta 1945, italijanski fašisti Benita Mussolinija pa še prej, se v Sloveniji, kar dobivamo bolj levo vlada, krepijo.

Mediji so nas že pred časom opozorili, da so bili po Velenju nalepljeni nacistični plakati, kar je odmevalo po celotni državi. Dogajanje je bilo strašno. Zelo angažirane novinarke državne televizije so na spletnih omrežjih ugibale celo, ali ni v ozadju opozicija. Torej Janez Janša. Ta je namreč vedno kje v ozadju. Kadar ni v ospredju. A od takrat se ni zgodilo nič. Kdo je lepil, ne ve nihče. Vsaj opaziti ni. Grdi nacisti so se začasno pritajili, ker jih je oster odziv novinark pretresel.

Potem je v Novi Gorici gospod, ki je policiji znan po poslih s substancami, a za to mediji ne vedo, vpil na televizijsko ekipo in to v italijanščini, končalo pa se je z razbito kamero na tleh. Mediji so se razpisali o fizičnem napadu na novinarje z avtomobilom, a policija in tožilci gospoda niso obtožili napada. Le grozil bi naj, zaradi česar je prišlo do poškodovanja kamere.

Od takrat naprej je spet vse tiho, pa čeprav se je napadalec med tem že vrnil iz Italije.

Kot vrhunec je zdaj udarilo še, da je neuspešni mariborski predsedniški in poslanski kandidat Andrej Šiško nenadoma ustanovil lokalno stražo, katere pripadniki so oboroženi z gozdarskimi sekirami, če ne celo z bolj modernim orožjem. Poimenoval jih je Štajerska varda. Mediji so padli v nezavest, čeprav so zamaskiranci na posnetkih nekam sumljivo okrogle vrste in obstaja tveganje, da jih v primeru resnega konflikta lep del pobere infarkt že po nekaj metrih teka. Sploh, če bo treba nositi sekire.

A videz vara. Sploh zamaskiranih.

Politično bi za Šiška in njegove organizacije lahko rekli, da so domoljubna verzija Levice Luke Meseca. A bolj neuspešna. Skupno jim je, denimo, da jim ni blizu zahodno zavezništvo Nato. Šiško se je v zgodovino zapisal, ko je v času vlade Boruta Pahorja, ustavljal širitev Nata na območje Hrvaške in Albanije. S postopkom ratifikacije je država takrat že zamujala zaradi spora, ker je Pahorjeva koalicija (SD, Zares, Desus, LDS) otročje zavrnila zaključni račun za leto 2007 vladi Janeza Janše, čeprav je ta poročala točno tako kot so vsakič prej in kot so Pahorjevi pozneje tudi sami. Rezultat novim oblastnikom ni bil všeč. SDS zato protestno ni bila pripravljena glasovati o drugih stvareh. Denimo o Hrvaški in Albaniji v Natu, kjer pa brez njihovih glasov ni šlo. Ko so se velike stranke le dogovorile, da bodo ustavile otroške igre, se je pojavil Šiško z referendumom. Takratni šef vlade Borut Pahor ga je šel celo prosit v Maribor, kjer je bil zaprt, naj umakne nevarno referendumsko pobudo. A je ni. Na koncu Šišku ni uspelo zbrati dovolj podpisov. Vstop Hrvaške in Albanije v Nato pa je bil še pravočasno ratificiran. A komajda.

Ob štajerski straži je zdaj v medijih nastal še večji škandal, kot pred slabim desetletjem, ko je Šiško nagajal načrtom širitve Nata in države. Na komercialni televiziji smo slišali celo, da je tako vzpon začel Hitler. Kar je bil vrhunec slovenskega resnega novinarstva, ki se mu dolgo nihče ne bo približal.

So pa to izjemno in uradno pojasnilo prejšnjega sistema (Zveze komunistov) menda že prej uporabili na državnem radiju, kar je bilo, če je res, manj presenetljivo.

Šiška pa je ostro okaral tudi sam predsednik republike, torej spet Borut Pahor. Tako so zapisal iz njegovega kabineta množici novinarjev, ki je spraševala, kaj meni vrhovni poveljnik:

“Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor izraža veliko zaskrbljenost zaradi obstoja oborožene skupine Štajerska varda. Po njegovem je popolnoma nesprejemljivo oblikovanje oborožene skupine, ki naj bi po besedah vodje skupine “zagotavljala red in mir ter nadzirala mejo države”.

Od pristojnih organov pričakuje, da bodo ukrepali v skladu z zakonodajo. Predsednik Pahor poudarja, da je Slovenija svobodna država, v kateri vsakdo lahko izpove svoje stališče, vendar je pri tej svobodi omejen z enako svobodo drugega. Predsednik prav tako poudarja, da je Slovenija varna država, v kateri ni nikomur, ki ni za to pooblaščen, potrebno in dovoljeno samovoljno in protipravno skrbeti za varnost države in njenih meja.”

Po izkušnjah iz prejšnjih podobnih nenadnih pojavov v Sloveniji lahko sklepamo, da bo po tem odmevnem dogajanju nenadoma spet vse tiho.

A gotovo ni. Tile Šiškotovi fantje so na vadbišču videti resni in fizično pripravljeni. Bolj kot njegova straža, katere posnetke so kazali mediji. Tako:

Posnetek je iz uradne predstavitve Andreja Šiška. Kot tam pojasnjuje je bil s prijatelji na airsoft (vojaški simulacijski šport) prireditvi na Pekrah.

 

Kaj menite o ustanovitvi straže Andreja Šiška, lahko odgovorite v anketi:

Zakaj Andrej Šiško ustanavlja oboroženo stražo?

View Results

Loading ... Loading ...

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu