Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

DVK za Urhovo v sedežu Marjana Šarca

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st avgust 2018, 05:07 pop

Karlo Urh je državna volilna komisija danes na dopisni seji predlagala parlamentu za poslanko, ki ji bo pripadel poslanski sedež Marjana Šarca (LMŠ), dokler bo ta šef vlade. Nadomestna poslanka bo leta 1961 rojena Urhova postala, ko ji mandat potrdi državni zbor.

Ob Židanu lahko postane napeto

Predsednik LMŠ Marjan Šarec ob podpisu prisege Foto: DZ/Borut Peršolja

To se bo zgodilo že v četrtek, ko bo na izredni seji pomemben vsak glas. Poslanci so v četrtek nameravali voliti dve novi podpredsednici: Moniko Gregorčič (SMC) in Tino Heferle (LMŠ). Gregorčičeva je medtem odpadla, ker se je koalicija dogovorila, da njen sedež pripada DeSUS. Pozneje pa bodo po odstopu predsednika DZ Mateja Tonina (NSi), ki ga je prejšnji teden izsililo šest strank, ki prevzemajo oblast (LMŠ, SD, SMC, Levica, SAB in DeSUS), volili še novega predsednika DZ Dejana Židana (SD).

Predvsem pri volitvah Židana, ki bi načeloma po dogovoru šestih strank in ob podpori manjšincev moral zbrati enako število glasov kot prejšnji teden Šarec, torej najmanj 54, lahko postane še napeto. Šarec je zbral celo glas več. Tudi volitve Židana bodo tajne.

Urhova, ki je po poklicu učiteljica, je v okraju Radovljica 2 s 15.05 odstotka dosegla drugi rezultat za Markom Toplakom (SDS) s 23,59, tretji je bil tam Klemen Ermnan iz Levice s 10,04. Urhova je imela precej sreče, ni namreč manjkalo veliko, da bi jo med kandidati LMŠ v volilni enoti s sedežem v Kranju prehitela Irena Pirc, ki je za LMŠ na Jesenicah zbrala 14,96 odstotni delež v okraju.

Če in ko bo parlament septembra izvolil še ministre vlade Marjana Šarce se obetajo še precej obsežnejše menjave v državnem zboru s prihodi številnih nadomestnih poslancev.

Predlog DVK parlamentu za Karlo Urh je tak:

 

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/08/8d597c36a523e9e5dc22.pdf”]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu