Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šefi strank prihodnji teden še o NLB in migrantih

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 21/06/2018)

Miro Cerar, ki po odstopu in pozneje padcu celotne vlade, zaradi česar je predsednik republike Borut Pahor razpisal predčasne volitve, opravlja posle šefa vlade do izvolitve nove izvršne oblasti,  bo v nedeljo odpotoval v Bruselj ne delovno srečanje o migracijah, ki ga je sklical predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker. Razlog za pogovor je tudi okrepljen tok migrantov čez Balkan proti Sloveniji in Avstriji in zapleti v evropskih državah, ki imajo težave zaradi velikega števila ekonomskih migrantov iz držav, v katerih ni kakšne vojne.

V torek prihodnji teden pa bo Cerar na pogovor ponovno povabil predsednico Alenko Bratušek in predsednike vseh drugih parlamentarnih strank. Tokrat bodo govorili migracijah in nekaterih vprašanjih povezanih z Novo ljubljansko banko. Pogovor o zapletih v povezavi z NLB je pred včerajšnjim sestankom prvakov strank o arbitražnih problemih predlagal relativni zmagovalec volitev Janez Janša (SDS).

Da bo še dodatno srečanje prvakov strank, so iz SMC sporočili po  sestanku, na katerem so bili po njihovi oceni iz vseh strank za tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe. Izjave prvakov strank, denimo Zmaga Jelinčiča, na kakšno soglasje ne kažejo.  Postopek se bo nadaljeval po konstituiranju novega državnega zbora in odbora za zunanjo politiko, da bi se lahko – kar je tudi dogovor predstavnikov strank –  pred vložitvijo tožbe vlada posvetovala še s tem telesom, so sporočili iz SMC.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu