Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Šarec za Der Standard o Janši: “Ne maram ekstremistov”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th marec 2018, 10:23 pop

“Ne maram ekstremistov, ki vidijo samo črno-bele stvari. Življenje je pisano,” je v pogovori za Der Standard  župan Kamnika Marjan Šarec povedal, zakaj po volitvah ne bo sklepal koalicije s SDS Janeza Janša. S Šarcem ni pričakovati resne spremembe politike države, ocenjuje avstrijski časopis, koalicijsko sodelovanje s  SDS Janeza Janše Šarec zavrača, v Sloveniji pa ima že dalj časa večino leva sredina. Der Standard  v Avstriji uvrščajo bolj na levo sredinsko stran medijskega spektra.

Šarca v časopisu predstavijo po v Sloveniji znanih dejstvih, da je župan manjšega mesta, ki je lani presenetljivo dosegel izjemen rezultat na predsedniških volitvah proti Borutu Pahorju, javnomnenjske raziskave pa ga med strankami pred volitvami presenetljivo postavljajo kar na prvo mesto.

Zapisali so, da je katolik, ki ob nedeljo bere berilo v cerkvi, hkrati pa – kar naj bi bilo tipično  slovensko – zelo spoštuje partizane.

Der Standard povzema, da bo, če bo dobil volitve, nadaljeval politiko varčevanj, ker je državni dolg visok, znaša več kot 70 odstotkov BDP, reformirati namerava upravne strukture, zmanjšati število agencij in zavodov. “To je tiranija organov,” povzemajo njegovo kritiko organizacije države. Spremenil bi pa tudi volilni sistem in ustanovil pokrajine. Sam sebe v pogovoru politično postavlja bolj na levo z razlago, da mu je pomembna solidarnost. Oceni pa celo, da je bil tudi Jezus “pravi socialist”.

Celoten članek si lahko v izvirniku preberete na povezavi tukaj.

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (13)

Disqus Comments (12)

https-spletnicasopis-eu