Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janša o zadevi Farrokh: “Vsi so vedeli, da ne gre za Miki Miško”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd september 2017, 08:31 dop

„Preko Nove Ljubljanske banke so bile kupljene sestavine za izdelavo jedrskega orožja in sestavine za izdelavo kemičnega orožja. To so odkrivale številne institucije v tujini in preiskovale… Naše institucije pa so lagale. Ne samo navznoter, tudi navzven. Tudi, ko se popolnoma lagati ni več dalo, so tujim partnerskim službam dostavljale manipulativne informacije. Če nekdo dobi obvestilo, da gre za sumljive transakcije v višini 700 tisoč evrov, ravna po neki peti stopnji, če bi pa pisalo po resnici, da je šlo za 700 milijonov,  pa po prvi stopnji. In ne drži, da so bile v prilogah prave številke… Tistim državam, ki so bile najbolj zainteresirane, prilog sploh niso poslali.“
To je med drugim ocenil nekdanji premier Janez Janša, ko je državni zbor ta teden razpravljal o vmesnem poročilu preiskovalne komisije, ki jo vodi Anže Logar, o zadevi “Farrokh”. Več o tem najdete na povezavi.

Pri prevzemu nihče ni pisnil

Janša je o tem, kako je bil o milijardnem kršenju embarga NLB obveščen, ko je po padcu vlade Boruta Pahorja prevzemal svojo drugo vlado, dejal: „Nekdo iz koalicijskih vrst je dejal, da gre za tako veliko stvar, da je nemogoče, da pri primopredaji vladnih poslov novi vladi to ni bilo omenjeno. Ko gre za primopredajo vladnih poslov, sem te posle od Boruta Pahorja prevzel jaz in z besedo mi ni omenil te zadeve. Pri notranjih zadevah je posle sprejel kolega Vinko Gorenak; niti z besedo mu tega niso omenili. Niti ministru za finance, gospodu Janezu Šušteršiču. Niti komu drugemu. Zarota molka je bila popolna. In zdaj, vprašali se boste, kako je to mogoče. Slišali smo nekoga, ki je dejal, da ni ljubitelj teorije zarote. Povejte mi, kaj potem to je. Kako je mogoče, da nekdo preko največje slovenske državne banke, ne samo opere milijardo, ampak to opere za namene sejanja smrti. Iran je še danes, takrat je bil pa sploh, glavni sponzor islamskega terorizma šiitske veje. Poglejte kaj se dogaja v Jemnu, v Siriji, itn. Tudi po zahodu, čeprav manj. Tam so v glavnem Suniti. In vsem, ki so kaj imeli s tem, je bilo jasno za kaj gre. Vsem. Vsi, ki so pisali gor, da gre za piščance, so vedeli, da ne gre za piščance, da ne gre za Miki Miško.”

Še za zaprtimi vrati, glasovanje drug teden

Za zaprtimi vrati so poslanci o primeru “Farrokh” razpravljali v petek in to tako o ugotovitvah Logarjeve preiskovalne komisije za banke in komisije za nadzor obveščevalnih služb, ki jo vodi Branko Grims (SDS). V SDS so bili precej kritični, ker mediji dvodnevnega dogajanja v parlamentu skoraj niso opazili. Med drugim so se v največji opozicijski stranki na to odzvali z :

 

Vmesna poročila obeh komisij bodo poslanci potrjevali prihodnji teden v torek. O ugotovitvah v obeh komisijah presenetljivo doslej ni bilo zelo velikih razlik v pogledih poslancev različnih strank.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (19)

Disqus Comments (19)

https-spletnicasopis-eu