Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerarja ne bo v Zagreb, če Plenković ne spremeni pogleda

(Last Updated On: 24/08/2017)
image_pdfimage_print

Premier Miro Cerar po informacijah iz SMC septembra ne bo odpotoval na obisk na Hrvaško, če v Zagrebu ne spremenijo stališča, da  arbitražne odločbe ne priznavajo, da ta zanje ne velja in celo sploh ne obstaja.

„Zahvalil bi se in ga niti ne bi sprejel“, je že pred julijskim srečanje šefov slovenske in hrvaške vlade zunanji minister Karl Erjavec (Desus) povedal, kako bi, če bi bil sam premier, ravnal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem.

Ni bila igra…

Julija je bilo v Ljubljani prvo srečanje šefov hrvaške in slovenske vlade  po razglasitvi arbitražne odločitve. Erjavčeve ostre izjave pa takrat niso bile v vladi dogovorjena igra pritiska na sosednjo državo.

Zunanji minister Erjavec je, tako je slišati v SMC, soliral. Verjetno je to storil, je slišati, ker je do volitev še manj kot leto dni in si popravlja popularnost. Erjavec je julija še ocenil, da bo pa „Hrvaška slej ko prej bo morala spoštovati arbitražno odločbo, jo bo primorana implementirati“.

Cerar ne bo šel na pogovor, če sosedje ne ublažijo stališč, ker nima smisla izgubljati časa za srečanja, ki ne vodijo nikamor, je slišati neuradno v največji stranki.

(Visited 25 times, 1 visits today)
6 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: