Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerarja ne bo v Zagreb, če Plenković ne spremeni pogleda

(Last Updated On: 24/08/2017)

Premier Miro Cerar po informacijah iz SMC septembra ne bo odpotoval na obisk na Hrvaško, če v Zagrebu ne spremenijo stališča, da  arbitražne odločbe ne priznavajo, da ta zanje ne velja in celo sploh ne obstaja.

„Zahvalil bi se in ga niti ne bi sprejel“, je že pred julijskim srečanje šefov slovenske in hrvaške vlade zunanji minister Karl Erjavec (Desus) povedal, kako bi, če bi bil sam premier, ravnal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem.

Ni bila igra…

[wp_ad_camp_4]

Julija je bilo v Ljubljani prvo srečanje šefov hrvaške in slovenske vlade  po razglasitvi arbitražne odločitve. Erjavčeve ostre izjave pa takrat niso bile v vladi dogovorjena igra pritiska na sosednjo državo.

Zunanji minister Erjavec je, tako je slišati v SMC, soliral. Verjetno je to storil, je slišati, ker je do volitev še manj kot leto dni in si popravlja popularnost. Erjavec je julija še ocenil, da bo pa „Hrvaška slej ko prej bo morala spoštovati arbitražno odločbo, jo bo primorana implementirati“.

Cerar ne bo šel na pogovor, če sosedje ne ublažijo stališč, ker nima smisla izgubljati časa za srečanja, ki ne vodijo nikamor, je slišati neuradno v največji stranki.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentarji (6)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu