Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Debele birokratke, denar Katičeve za SDS in skrivanje Cekute

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th julij 2017, 04:01 pop

Ta teden je časopis Dnevnik popravil napako Dela iz prejšnjega tedna pri denarju, ki ga še niso našli pri SDS. Zdaj so ga. V Lepeni. Uspelo je celo istemu novinarju Dejanu Karbi.  Daleč stran pa ni bil niti urednik Darijan Košir.

Ko nam zamolčijo Jureta Cekuto

Foto: M. K.

Delo se je teden prej moralo opravičili stranki SDS zaradi zgodbe Karbe in takrat še odgovornega urednika Dela Koširja, ki sta leta 2011 zatrdila, da denar iz Patrije ni končal pri Janezu Janši temveč pri SDS. Težava je bila, kot je to pogosto v novinarstvu, da za zgodbo po objavi nenadoma več ni bilo mogoče najti dokazov.

Opravičilo, ki ga je zaradi te nerodnosti zahtevalo sodišče, je nova uredniška ekipa Dela, ki jo vodi sloviti novinar in mednarodno prepoznani urednik Gregor Knafelc, pred dvema tednoma slabo skrila na dno pete strani, kjer so sicer objavljena pisma bralcev. Ker ni bilo povsem skrito, je sprožilo posmeh zlobnežev po spletnih omrežjih, kjer še ni pravega nadzora države.

Del FB strani slikarja Jureta Cekute

Pomembna podrobnost, ki so jo oblast in vsi mediji pri tem dogajanju prikrili, je bila, da bi v zapor v času opravičevanja Dela moral prikorakati slikar Jure J. Cekuta, za katerega pa sodišče je našlo nekakšne dokaze, da je zbiral zaupne podatke in kaj tudi zaslužil pri poslih z osemkolesniki Patrija. Slabega pol milijona bi moral po sodbi celo vrniti.

Cekuta ni vidni član SDS. Celo nevidni član SDS ni. V zaporu pa se tudi ni pojavil kot se je tri leta prej tik pred volitvami Janez Janša.

A o tem, da Cekute ni bilo v zapor, nismo izvedeli nič. In kar ni v medijih, se ni zgodilo.

Iz Doba so sodišče kljub temu opozorili, da se Cekuta ni prikazal, a sodišče v Ljubljani za njim ni razpisalo tiralice. Ko sem ta teden preverjal, kaj se torej dogaja, so s sodišča pojasnili, da ima Cekuta težave z zdravjem in da to, ali lahko gre v zapor, zdaj preverja posebna komisija na ministrstvu za zdravje.

Že spet denar za SDS, tokrat od kuhe Katičeve

[wp_ad_camp_2]

Ko se je s sklicevanjem na zdravstvene razloge zaporu izognil Igor Bavčar, ki je na vrh Istrabenza prišel kot podpredsednik LDS Janeza Drnovška, je medije skoraj razneslo od zgodb o padlem osamosvojitelju.  Z Drnovškom se je nekoč dobro razumel tudi Cekuta. Že zaradi psov, saj veste.

A pri Cekuti ni enakega javnega interesa, sploh pa ne za denar iz Patrije, ki bi moral biti pri SDS in ne pri slikarju. Če nismo izvedeli za slikarja, pa je tok denar iz vojske v SDS le nekaj dni pozneje le dokazal Karba. Tokrat za Dnevnik. K SDS se pretaka javni denar, ker največji opozicijski stranki kuha slovenska vojska, smo izvedeli. Ta Dnevnikova zgodba je velik preobrat v slovenski politiki in je vsebuje vse prvine političnega trilerja.

Obubožana vojska s podhranjenimi vojaki kuha politikom, ki ne slovijo nujno po vitkosti. Škandal.

In še več kot to: obrambna ministrica Andreja Katič, ki sodi k SD Dejana Židana, se je svojimi uniformiranci infiltrirala na samo letno srečanje SDS v Lepeni in tam so kuhali v času, ko bi Katičeva nujno potrebovala glasove poslancev SDS, da bi skozi parlament nekako spravila nove obrambne zakone, kjer je nujna dvotretjinska večina, a še vlada, katere članica je, o njih noče niti slišati.

Nevaren kritik vlade iz vlade

[wp_ad_camp_3]

Iz tabora SDS v Lepeni. Foto: Robert Fojkar Komac

Zgodba o tem kuhanju, ki dokaže pretakanje denarja vojske, ki ga ta, kot je znano, sploh nima, na račun SDS, ki ga ima med strankami največ,  si je zaslužila pozornost tudi zato, ker nikoli ne veš, kaj ženske kuhajo in mešajo, sploh če to počnejo Janezu Janši.

Iz SDS so zanikali, da bi se jim zgodil tak varnostni spodrsljaj in se izgovarjali, da so najeli le usluge lokalnih gasilcev, ki so jim enkrat res nekaj skuhali, za kar so jim tudi plačali. A gasilci sodijo pod Katičevo in tudi v njihovih vrstah najdemo vojake.

Ni ji mogoče ubežati.

To še ni bilo vse, kar je pretreslo skupnost v tednu, ko sem od neznanega vira, ki pa ni bil minister za pravosodje Goran Klemenčič, izvedel, da Jure Cekuta še ni v zaporu, kjer bi moral biti vsaj že teden.

V vladnih vrstah, v samem kabinetu ministra Klemenčiča, pod katerega sodijo zapori, so namreč odkrili uradnika, ki po spletnih omrežjih grdo govori o vladnih birokratkah, ki tudi niso vse vitke in ljudstvo hujska k protestom, da bi oblast že kaj naredila, da ne bi več gorela skladišča nevarnih odpadkov.

Molčeči Klemenčič

[wp_ad_camp_1]

Kot da spletna omrežja že brez takšnih posameznikov niso polna sovražnega govora in, kar je še hujše, protivladne propagande. Zaradi tega dogajanja je Meta Roglič za Dnevnik spisala članek, da je s pisanjem o debilnih in debelih birokratkah, ki med množico požarov skladišč nevarnih odpadkov  le prelagajo papirje po mnenju “nekaterih pravnikov” državni uradnik prestopil mejo dostojne komunikacije, na ministrstvu pa mu nameravajo pokazati vrata.

Da je to bilo na meji, lahko  ugotovijo tudi tisti, ki niso “nekateri pravniki”. A najbrž medijsko zveni bolj prepričljivo, če se sklicujemo nanje.

Uradnik, ki nespodobno govori o debelih birokratkah lastne vlado, ki le prelagajo papirje, je namreč nadvse pomemben pravnik Boštjan M. Zupančič, nekdanji evropski sodnik in nekdanji slovenski ustavni sodnik, ki se po kritiki ni ponižno sklonil in opravičil in kar vztraja pri svojih opozorilih, da onesnaženje z nevarnimi snovmi ni šala. Na kar je opozarjal tudi že pred požari.

O tem, kakšno mnenje ima BMZ o današnjih moških,  bom pa raje zamolčal, ker je o BMZ tokrat pisala polnokrvna ženska. Novinarka.

Teden se je končal s tem, da ministrici Andreji Katič pred ministre že spet ni uspelo spraviti obrambnih zakonov, ki bi po njenih napovedih morali biti izglasovani v državnem zboru že lani ali predlani. Pa po napovedih, ki jih je objavil Karba, tudi. A to je novinarstvo. Napišeš, potem se pa ne zgodi.

Kuhanje z davkoplačevalskim denarjem pri Janši ni zaleglo. Pa še za Cekuto se je razvedelo, čeprav so na ministrstvu za pravosodje ob vseh težavah z Zupančičem vsaj o Cekuti na vso moč molčali.

Prav posebej je bil o Juretu Cekuti, ki ni prišel v zapor, torej pod njegovo pristojnost, tiho minister Klemenčič, ki, ker je bil glasen pri Bavčarju, najbrž kar nekaj časa ne sme več javno niti pisniti o rezanju glav, će bodo sodniki še kaj mencali.

Predvsem pa ne sme več rušiti vlad, ker ta je zdaj njegova.

Več o zapletih s Cekuto:

Patria II: Sodišče Cekuti začasno odložilo zapor

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu