Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vroče pri Brglezu: Tanko zahteva opravičilo ali prepoved vstopa Turnšku

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th maj 2017, 11:31 dop

Predsednik ZZB NOB Tit Turnšek je prestopil mejo kulturnega in dostojnega vedenja in v jeziku, ki je nedostojen, vulgaren in zato nesprejemljiv za sporazumevanje žalil poslance.

To v pismu predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu (SMC) opozarja vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, ki opozarja, da se kljub vulgarnemu, zaničevalnemu in gostilniškemu obnašanju do poslancev Turnšek za svoje izpade ni opravičil. Pri svojih žalitvah vztraja in se ne namerava opravičiti, je dogajanje povzel Tanko.

Protestirali tudi veterani

Z dopisom se je Tanko, ki je protestiral tudi že prejšnji teden na seji Brglezovega kolegija, verjetno odzval tudi na protest, ki ga je Brglez v ponedeljek zvečer dobil od več veteranskih organizacij, ki prejemajo davkoplačevalski denar in so bili prejšnji teden na seji za obrambo, kjer je Turnšku predsednik Žan Mahnič (SDS) pokazal vrata zaradi zmerljivke o poslancih kot „lažnivih kurcih“.

Veterani so s protestom od Brgleza zahtevali, da obsodi ravnanje predsednika odbora Mahniča in trditve poslancev SDS pred tem konfliktom, ki so bile po ocenah veteranov do njih žaljive. Več o tem je na povezavi:

Škandal lažnivi kurci: Protest veteranov, ker je Mahnič nagnal Turnška

Zaničevanje parlamentarne demokracije

Tanko v pismu Brglezu  opozarja, da Turnškovo ravnaje ne predstavlja samo žalitve poslancev, je tudi žalitev institucije državnega zbora in neposreden napad na temelje delovanja parlamentarne demokracije.

„Nastop predsednika ZZB NOB izraža nestrpnost do drugače mislečih in zaradi motiva, zaradi katerega so bile izrečene žalitve, tudi zaničevanje slovenske parlamentarne demokracije, ki, v okviru poslovniških določil, temelji na možnosti izmenjave različnih stališč in spoštovanju vseh, tudi in predvsem tistih, ki imajo drugačna mnenja in stališča,“ je ocenil Tanko.

Tanko od Brgleza pričakuje, da bo v imenu parlamenta pozval Turnška, da se za svoje izjave in ravnanja na, opraviči. Če se ne bo opravičil pa mu naj predsednik poslej prepove vstop v stavbo parlamenta.

Celoten dopis vodje poslanske skupine SDS je dostopen v priponki:

Dopis Brglezu Turnšek
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu