Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kandidat: Ne Zveza borcev, za menoj je le Milan Jazbec

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 19th april 2017, 05:44 pop

Veleposlanik Milan Jazbec, ki je danes napovedal kandidaturo za predsednika republike, je zanikal, da bi bila za njim Zveza borcev. Da je dobro, da kandidira, se je odzval Zmago Jelinčič, ki namerava kandidaturo na podoben način razglasiti prihodnji teden.

 

Predsedniški kandidat Milan Jazbec vstopa v dvorano, kjer je predstavil predsedniško kandidaturo. V ospredju levo novinar Dela Zoran Potič. Foto: Peter Jančič

»Okrepiti nameravam državniško držo. Predsednik mora biti državnik,« je na vprašanje, s čem bo poskušal na volitvah premagati sedanjega predsednika Boruta Pahorja, povedal veleposlanik Milan Jazbec.

Erjavec je bil obveščen

V hotelu Union je Jazbec pred množico novinarjev napovedal, da bo skušal do jeseni zbrati 5.000 podpisov državljanov, da bi vložil nestrankarsko kandidaturo za predsednika republike.

Če mu bo to uspelo, se bo takrat odpovedal veleposlaniškemu položaju v Makedoniji in se vrnil v Slovenijo, da bi sodeloval v kampanji.  Ostal pa bo zaposlen na zunanjem ministrstvu, je dejal.

O tem je, je opozoril Jazbec, že obvestil tudi zunanjega ministra Karla Erjavca (Desus).

Predsedniški kandidat Milan Jazbec. Fotografijo je prispeval štab kandidata. Foto: Franci Virant

Denar za kampanjo namerava zbrati s prostovoljnimi prispevki državljanov. Ocen, koliko bi lahko stala, še nima, saj volitve še niso niti razpisane. Nekaj denarja pa bo potrebnega tudi, da plača ekipo, ki mu pomaga in mu je danes že organizirala tudi tiskovno konferenco s promocijskimi materiali za novinarje, je opozoril.

»Prvič slišim«, je odgovoril na vprašanje, ali je res, da bi za njim stala Zveza borcev NOB in dodal, da za njim za zdaj stoji le Milan Jazbec. Označil se je za zmernega sredinskega kandidata.

Zgodbo, da je slišati, da je za Jazbecem Zveza borcev, je objavil Bojan Požar, dostopna je na povezavi:

Jelinčič predvsem nad Pahorja

»Prav je, da kandidira. Ima diplomatske izkušnje in znanje. Zanj lahko rečem, da ne bo kosil trave, da ne bo delal potičk, ne bo pel moje miške in čistil pasjih zavetišč,« se je na napoved kandidature odzval Zmago Jelinčič, ki je ob Pahorju doslej edini potrdil, da razmišlja, da bi se ponovno potegoval za ta položaj. Pred desetletjem je Jelinčiča volila skoraj petina volivcev, a to ni zadoščalo za uvrstitev v drugi krog.

[wp_ad_camp_2]

Takrat presenetljivo dober rezultat Jelinčiča kaže grafika:

Jelinčič je bolj kot o Jazbecu, kar je bilo vprašanje, odgovarjal o najbrž  glavnem konkurentu na volitvah. “Pahor je  šel čez vse meje,” je denimo ocenil.

Jelinčič, ki je danes na obisku v Srbiji, namerava podobno tiskovno konferenco, na kateri bo bolj uradno napovedal svojo kandidaturo, pripraviti prihodnji teden.

[wp_ad_camp_1]

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu