Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov v ponedeljek ne bo!

(Last Updated On: 07/03/2017)
image_pdfimage_print

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki so jo napovedali za ponedeljek, ne bo. Glavni stavkovni odbor Fidesa je medije nocoj obvestil, da začasno prekinja stavkovne aktivnosti. Priprave na splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov so preložili do prvega oktobra letos.

Ker je sporazum parafiran

K temu sklepu, da prelagajo stavko, so iz Fidesa priložili posnetek parafiranja sporazuma z ministrico Milojko Kolar Celarc, ki ga objavljamo desno. Sporazum so parafirali nocoj.

Fides je stavko za dva meseca zamrznili že 21. novembra lani. Takrat so koalicijo razdelile zahteve zdravnikov po zvišanju plač in dileme, koliko jim je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v tihih pogajanjih popustila.

Iz vladne koalicije je bili slišati kritike, da je šla čez mejo dopustnega in da ruši plačni sistem v javnem sektorju.

Da bodo 6. marca stavkali, če vlada ne pripravi novih pogajalskih izkodišč, je že novembra napovedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin.

23. februarja so v Fidesu sprejeli sklep, da priprave na stavko 6. marca nadaljujejo. A izhodišča je vlada zadnji teden le pripravila, po parafiranju pa je stavka prestavljena.

Zato je Fides odločil tako:

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
One Comment

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: