Site icon Spletni časopis

Bratušek: Zakaj tajno kupujete ograjo za mejo proti Hrvaški?

Pojasnila, zakaj je vlada panelno ograjo, ki jo postavlja na meji s Hrvaško, kupila brez javnega razpisa in pri neznanem podjetju, zahteva poslanska skupina nepovezanih poslancev.

Kako se je povečal zaslužek prodajalca ograj, kaže grafika. S klikom lahko grafiko povečaš:

Graf kaže, kako so nenadoma poskočila nakazila iz proračunu podjetju Minis. Vir: Erar

O zahtevi, naj vlada pojasni svoje ravnanje, bo odbor za nadzor javnih financ državnega zbora, ki ga vodi Andrej Šircelj (SDS) razpravljal ta teden v sredo.

Zahtevo za razpravo  je prva podpisala nekdanja premierka Alenka Bratušek, ki vodi Zavezništva socialno-liberalnih demokratov. Na posnetku je v pogovoru z vodjem poslanske skupine SD Matjažem Hanom. Celotno zahtevo lahko najdete na povezavi: tukaj.

Foto: Državni zbor/Barbara Žejavac

Takšno ograjo, opozarja Bratuškova, je mogoče kupiti v vsaki trgovini. Z nabavo, ker velikega begunskega vala več ni, se ne mudi, da običajnih postopkov javnega razpisa ne bi bilo mogoče izpeljati.

V zahtevi za razpravo Bratuškova opozarja še, da je po javno dostopnih podatkih vlada do danes za postavljanje ograje porabila več kakor tri milijone evrov, na meji naj bi bilo postavljene 194 kilometrov ograje.

Zaradi protestov proti žični ograji, pa je vlada sčasoma začela kupovati panelne ograje brez javnega razpisa, pri neznanem podjetju in po tajnem postopku.

S panelnimi ograjami vlada nadomešča že postavljene iz vojaške rezilne žice.

Exit mobile version