Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija: Na območju Kopra zastoji skoraj povsod

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 23rd januar 2023, 10:21 dop

Zastoji so tako rekoč na vseh cestah, tako na avtocesti kot tudi na regionalnih cestah, so sporočili iz policije o dogajanju na Policijski upravi Koper, kjer že od zgodnjih jutranjih ur skrbijo za prometno varnost v izrednih snežnih razmerah. O dogajanju so sporočili:

“Ugotavljamo, da ima večina voznikov vso obvezno zimsko opremo (v nekaj primerih, ko tega niso imeli, so jih na terenu tudi oglobili), pa vendar so razmere res izjemne. Poleg sneženja piha močna burja in dela zamete. Zjutraj je bila zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta avtocesta od Postojne proti Uncu, zaradi zdrsov je bil zastoj tudi v Matenji vasi, Hruševju in na več drugih cestah. Zaradi močne burje so zjutraj zaprli cesto od Razdrtega proti Ajdovščini, poleg tega je bila nekaj časa zaradi zdrsa tovornega vozila zaprta regionalna cesta med Postojno in Razdrtim. Po 9.30 uri je stekel promet po avtocesti za osebna vozila. Vsekakor danes in jutri opozarjamo na previdnost in nikakor ne na cesto brez zimske opreme. Ne pozabite, da je močno zmanjšana vidljivost, predvsem zaradi močne burje, zato je potrebno prilagoditi vožnjo. Policisti opozarjamo tudi na varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna. Vozniki tovornih vozil pa lahko v času sneženja tudi v naprej pričakujejo prepoved vožnje. Voznikom zato svetujemo previdnost oziroma priporočamo, da se v tem času ne odpravljate na pot, če to ni res nujno potrebno! Voznikom svetujemo še: ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno vnaprej preverite prometne razmere na relaciji, na katero se podajate.”

Da se bodo zaradi močnega sneženja v nekaj urah dramatično poslabšale vozne razmere so iz policije opozorili že sinoči in ocenili, da bi na Primorskem in Notranjskem lahko zapadlo tudi pol metra snega.

“V noči na ponedeljek bo nekatere dele države zajelo močnejše sneženje, na Primorskem in Notranjskem naj bi jutri do večera zapadlo celo do 50 cm snega. Ponekod bo zaradi močnega vetra poleg snežnih zametov, ki jih bo zanašalo na cesto, zelo zmanjšana tudi vidljivost.”

Foto: Policija/B.Petrič

Voznikom so svetovali: ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno vnaprej preverite prometne razmere na relaciji, na katero se podajate.

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu