Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Finančna poročila: Švagan znova župan za 3.384 evrov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:15 dop

Med prvimi župani je o stroških lokalne volilne kampanje poročal Matjaž Švagan, ki je v Zagorju ob Savi s 76,1 odstotki glasov gladko zmagal že v prvem krogu pred Boštjanom Ocepkom (SLS) s 17,8, Željkom Železnikom (SD) s 6,1 in Tilom Šilesom s 4,0. Podobno je Švagan s skoraj enako vsoto vse protikandidate povozil že pred štirimi leti. Po finančnem poročilu Švaganu za kampanjo nihče ni prispeval nič, v celoti jo je plačala njegova stranka Zagorje gre naprej, Združenje za napredek Zasavja, ki jo Švagan tudi vodi. Glavni vir denarja te stranke so dotacije občine Zagorje, od leta 2011 jih je bilo za 190.787 evrov.

Porabilo, število volivcev in učinkovitost županskih kampanj kaže grafika:

Za kampanjo svoje svetniške liste je Švagan prijavil 5.400 evrov stroškov. Od kod denar za poplačilo županske, pa tudi svetniških kampanj, pa kaže Erar:

Dotacije so posledica rezultata na volitvah občinski svetnikov, kjer je Švaganova stranka letos dobila 12 sedežev, SLS pet, Gibanje Svoboda štiri, SDS dva, SD in NSi pa po enega svetnika. Levici ni uspelo priti v občinski svet. V primerjavi s prejšnjimi volitvami je Švaganova stranka izgubila dva sedeža v občinskem svetu. Matjaž Švagan je tudi podpredsednik državnega sveta.

Matjaž Švagan Foto: DS

Celotno poročilo Švagana je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu