Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ruska večerja z Jankovićem

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 03/10/2019)

“Samo upam lahko, da si delegaciji najvišjih sodišč plus generalni državni tožilec niso izmenjevali »dobrih praks« o tem, kako kazenski pregon zlorabiti za izključitev političnega nasprotnika, pa o telefonski justici, ki je sicer sovjetski izum, a še vedno prežema ruski sodni sistem (o čemer sem pisal v kolumni Telefonska justica po slovensko), ali o tem, kako ne upoštevati sodb ESČP, ki niso po volji režima. In končno, lahko samo upam, da so prostorske in časovne koordinate župana »najlepšega mesta na svetu« in delegacij najvišjih sodišč Rusije in Slovenije plus generalnega državnega tožilca na svečani večerji sovpadle le po čudnem, nerazložljivem naključju.”

To je v kolumni o obisku  šefa ruskega vrhovnega sodišča naslovom “Pri nas se je mudil Vyacheslav Mikhailovich Lebedev”, v kateri predstavlja težave ruskega (in našega) sodnega sistema in še bolj prakse ob nedavnem obisku vrha ruskega sodstva v Sloveniji, (kolumno lahko v celoti preberete tukaj) zapisal nekdanji ustavni, danes pa vrhovni sodnik Jan Zobec.

Obisk, zgodil se je tik pred evropskimi volitvami in je bil, se zdi, uvod v obisk še pomembnejšega političnega predstavnika Rusije, zunanjega ministra Sergeja Lavrova, ki ga je prejšnji teden gostil zunanji minister Miro Cerar.

Zobec z nenavadnim sovpadanjem koordinat opisuje udeležbo ljubljanskega župana Zorana Jankovića v restavraciji Strelec na ljubljanskem gradu, kjer so večerjali že omenjeni šef ruskega vrhovnega sodišča Lebedev, ruski veleposlanik Doku Gapurovič Zavgajev, predsednik vrhovnega sodišča Florjančič, podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević, generalni državni tožilec Drago Šketa… Večerja je vrhovno sodišče stala dobrih tisoč evrov.

Da je bil tam opažen tudi ljubljanski župan Zoran Janković sem po govoricah razkril v Spletnem časopisu. V članku, ki ga lahko preberete tukaj:

Z vrhovnega sodišča so mi čez nekaj dni dogodek zanikali in potrdili tako:

“Ljubljanski župan ni bil med vabljenimi in se večerje ni udeležil. Je pa bil v tistem času tam in je pozdravil vse goste restavracije.”

Zvenelo je kot tista šala o učinkovitem pravosodju, ki ugotovi, da je priprti oporečnik storil samomor tako, da se je zabodel v hrbet. In to trikrat zapored.

Kolumna Jana zobca je vredna branja, priporočam:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu