Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Prešiček pojasnjuje Šarcu, Židan sklical novinarje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2019, 05:26 pop

Premieru Marjanu Šarcu (LMŠ) je minister Dejan Prešiček (SD) tik pred popoldansko potjo premiera v Švico na vrh Svetovnega ekonomskega foruma moral pojasniti dogajanje na ministrstvu za kulturo. Novinar Bojan Požar je obsežno poročal samomoru uslužbenca, h kateremu bi lahko prispevalo tudi ravnanje vrha ministrstva za kulturo in ministra. Ministra je uslužbenec prevažal tudi z inštrumenti, ki jih minister kot saksofonist in profesor saksofona uporablja izven vlade.

Ker bo premier do petka na vabilo ustanovitelja in izvršnega predsednika Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) Klausa Schwaba v Davosu, do konca tedna ni pričakovati posebnih izjav o stališčih premiera, so mi opoldne povedali v Šarčevem kabinetu. Je pa za popoldan tiskovno konferenco sklical predsednik SD Dejan Židan. Novinarje je Židan, ki je tudi predsednik DZ, tokrat povabil na sedež stranke, da bi “podal izjavo za medije v zvezi z zadnjimi dogodki na ministrstvu za kulturo”.

Izjava bo ob 16 uri. Ni čisto jasno, ali je izjava le posledica ocene, da ob razraščanju afere kot šef stranke Židan ne more več molčati ali gre morebiti za več.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu