Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Končni rezultat: Glasovi iz tujine odnesli tri poslance

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th junij 2018, 10:40 pop

Rezultat glasovanja po pošti iz tujine in končne rezultate volitev, ko so preštete vse glasovnice, je opoldne objavila državna volilna komisija. 6685 glasov po pošti ni spremenilo števila sedežev, je pa zamenjalo tri izvoljene poslance iz SAB, NSi in Levice. Spiski izvoljenih, ki so jih po neuradnih rezultatih s slikami objavili v tisku, so bili nekoliko napačni.  Nekoliko presenetljivo je po pošti iz tujine drug rezultat med vsemi strankami zasedla Levica Luke Meseca. Na vrhu je tudi po tem glasovanju (kot po vseh) SDS Janeza Janše.  Na tretjem mestu SD Dejana Židana. LMŠ Marjana Šarca je bil po pošti iz tujine na petem mestu. Grafično so rezultati takšni:


Končni rezultat volitev ostaja skoraj nespremenjen, na vrhu s 25 sedeži v DZ bo prihodnja leta SDS Janeza Janše, s 13 poslanci bo druga Lista Marjana Šarca, s po desetimi pa tema dvema strankama sledita SD Dejana Židana in SMC Mira Cerarja. Rezultati za vse stranke so takšni:Glasovnice po pošti so vplivale na izvolitve poslancev, a glavni kandidati so ostali izvoljeni. Je za SAB v DZ namesto Jožefa Ribiča prišel Andrej Rajh, iz NSi namesto Martina Mikoliča Aleksander Reberšek in iz Levice namesto Petra Dirnbeka Primož Siter.  Med izvoljenimi je najvišji delež s 39,2 odstotka zbral Janez Janša, ki ga je edinega volilo več kot sedem tisoč volivcev. Na dnu po številu volivcev je Ivan Hršak (Desus) z le 373 glasovi, po deležu pa “novinec” Andrej Rajh (SAB), s 8,8 odstotki. Z zvezdicami so označeni kandidati, ki so kandidirali v dveh okrajih iste enote, kar je dovoljeno kot izjema. Podatke v preglednici lahko s klikom na vrhu stolpca sami sortirate. Izvoljeni so:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu