Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Slovenske Miki Miške bolj tiho ob Iranu

(Last Updated On: 03/01/2018)
image_pdfimage_print

Množični protesti v Iranu, ki jih je vrhovni verski voditelj Ali Hamenej ocenil za “sovražne”, pretresajo tudi mednarodno skupnost. Najpomembnejši slovenski politiki, ki so se zadnje tedne veliko ukvarjali s vprašanjem, ali priznati Palestino, povečini še molčijo. Iranske oblasti so med pomembnimi sponzorji Palestine.

Miki Miška molči

V Sloveniji ni odzivov niti od tistih, denimo predsednika republike Borut Pahorja, ki so v času sankcij proti Iranu spregledali, da je iz te države več let preko NLB potovala milijarda evrov v druge evropske države in po svetu. In to tudi na naslov Miki Miške.

Je pa veliko pozornost pritegnil, denimo, ameriški predsednik Donald Trump s sporočilom:

Ali, če prevedem:

“Ljudje v Iranu so se končno uprli brutalnemu in skorumpiranemu iranskemu režimu. Denar, ki jim ga je predsednik Obama tako nespametno podarjal, je bil porabljen za terorizem in v njihove “žepe”. Ljudje imajo malo hrane, veliko inflacijo in so brez človekovih pravic. ZDA opazuje!”

Trumpa so v ZDA takoj kritizirali, da samo opazovati ni dovolj.

Kdo si upa sneti ruto

Vlada in premier Miro Cerar na svojih spletnih omrežjih ali svojih straneh dogajanja v Teheranu zadnje dni ne komentirajo posebej, podobno dogajanje v Iranu ni med dogodki, na katere bi se doslej posebej odzivalo zunanje ministrstvo, ki ga vodi Karel Erjavec (Desus). Je pa več zaporednih sporočil o dogajanji v Iranu poslal predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Denimo takšni:

Drugo je bilo prepošiljanje sporočila:

Predsednik SD Dejan Židan, ki je po javnomnenjskih raziskavah trenutno ob Janši šef javno najbolj priljubljene stranke, se na dogajanje ni posebej odzival. Se pa je predsednik odbora za pravosodje Jan Škoberne (SD) s:

Precej drugače se je odzval predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Branko Grims (SDS), ki kritizira vladarke slovenskega rodu z:

(Visited 1.500 times, 1 visits today)
7 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: