Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Slovenske Miki Miške bolj tiho ob Iranu

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd januar 2018, 02:50 pop

Množični protesti v Iranu, ki jih je vrhovni verski voditelj Ali Hamenej ocenil za “sovražne”, pretresajo tudi mednarodno skupnost. Najpomembnejši slovenski politiki, ki so se zadnje tedne veliko ukvarjali s vprašanjem, ali priznati Palestino, povečini še molčijo. Iranske oblasti so med pomembnimi sponzorji Palestine.

Miki Miška molči

V Sloveniji ni odzivov niti od tistih, denimo predsednika republike Borut Pahorja, ki so v času sankcij proti Iranu spregledali, da je iz te države več let preko NLB potovala milijarda evrov v druge evropske države in po svetu. In to tudi na naslov Miki Miške.

Je pa veliko pozornost pritegnil, denimo, ameriški predsednik Donald Trump s sporočilom:

Ali, če prevedem:

“Ljudje v Iranu so se končno uprli brutalnemu in skorumpiranemu iranskemu režimu. Denar, ki jim ga je predsednik Obama tako nespametno podarjal, je bil porabljen za terorizem in v njihove “žepe”. Ljudje imajo malo hrane, veliko inflacijo in so brez človekovih pravic. ZDA opazuje!”

Trumpa so v ZDA takoj kritizirali, da samo opazovati ni dovolj.

Kdo si upa sneti ruto

Vlada in premier Miro Cerar na svojih spletnih omrežjih ali svojih straneh dogajanja v Teheranu zadnje dni ne komentirajo posebej, podobno dogajanje v Iranu ni med dogodki, na katere bi se doslej posebej odzivalo zunanje ministrstvo, ki ga vodi Karel Erjavec (Desus). Je pa več zaporednih sporočil o dogajanji v Iranu poslal predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Denimo takšni:

Drugo je bilo prepošiljanje sporočila:

Predsednik SD Dejan Židan, ki je po javnomnenjskih raziskavah trenutno ob Janši šef javno najbolj priljubljene stranke, se na dogajanje ni posebej odzival. Se pa je predsednik odbora za pravosodje Jan Škoberne (SD) s:

Precej drugače se je odzval predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Branko Grims (SDS), ki kritizira vladarke slovenskega rodu z:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (7)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu