Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Referendum: V kampanji Dars, SŽ in 2TDK, ne pa DeSUS

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 28th avgust 2017, 12:07 pop

DeSUS Karla Erjavca ne bo sodeloval v kampanji pred referendumom o drugem tiru na nobeni strani. Molčali bodo tudi njihovi ministri.

So se pa kot organizatorji referendumskih kampanj prijavila podjetja v državni lasti Slovenske železnice, Dars in 2TDK, to je – kot sem napovedal že prejšnji teden – zdaj tudi uradno sporočila državna volilna komisija.

Gašperšič brez DeSUS

[wp_ad_camp_3]

Državnim podjetjem zakon ostro prepoveduje financiranje volilnih kampanj. Ob treh državnih podjetjih sta kampanjo uradno napovedala tudi glavna akterja: vlada, ki je svojemu uradu za komuniciranje iz državnih rezerv za to že julija dodelila 97.000 evrov denarja in društvo davkoplačevalci se ne damo, ki ga vodi Vili Kovačič, ki se je prvi podpisal pod zahtevo za referendum proti vladnemu zakonu.

Kampanje pred referendumom so že prijavile, z eno izjemo, tudi vse stranke v državnem zboru: SMC Mira Cerarja in SD Dejana Židana iz koalicije in SDS Janeza Janše, NSI Ljudmile Novak, Levica Luke Meseca in Zavezništvo socialno liberalnih demokratov (ZSLD) Alenke Bratušek iz opozicije.

Med prijavljenimi pa ni vladnega DeSUS Karla Erjavca in opozicijske Levice Luke Meseca.

Da bo svoj zakon moral braniti predvsem minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, je že pred počitnicami povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki s pojasnili, ki jih je DeSUS dobil o projektu drugi tir, ni bil zadovoljen.

Organizatorji do petka

[wp_ad_camp_4]

Druga največja vladna stranka Desus pa se je pozneje tudi uradno odločila, da za referendumsko kampanjo za zakon o drugem tiru ne bo tratila svojega denarja in moči.

Kampanje pred referendumom lahko vsi, ki to želijo, prijavijo še do petka.  Spisek vseh doslej prijavljenih organizatorjev, ki ga je objavila DVK danes, je takšen:

1. ZAVEZNIŠTVO SOCIALNO – LIBERALNIH DEMOKRATOV

2. STRANKA MODERNEGA CENTRA (SMC)

3. NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI

4. KRŠČANSKI SOCIALISTI SLOVENIJE – KREKOVI SOCIALISTI

5. URAD VLADE RS ZA KOMUNICIRANJE

6. DRUŠTVO DAVKOPLAČEVALCI SE NE DAMO

7. STRANKA ENAKOPRAVNIH DEŽEL

8. NAPREJ SLOVENIJA

9. SOCIALNI DEMOKRATI

10. 2TDK, DRUŽBA ZA RAZVOJ PROJEKTA d.o.o.

11. DARS, DRUŽBA ZA AVTOCESTE V RS, d.d.

12. SLOVENSKE ŽELEZNICE d.o.o.

13. SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA- SDS

14. LEVICA

Da bosta na referendumu predvsem minister in vlada morala pojasniti projekt, je Erjavec povedal že maja. Izjavo si lahko ogledate:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu