Site icon Spletni časopis

Pašek Šetinc: “Klevete, laži in obrekovanja, ki jih je zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković”

Mojca Pašek Šetinc Foto: DZ/Matija Sušnik

Za portal RTV Slovenija MMC je Mojca Šetinc Pašek svojo izključitev iz stranke opisala tako: “Prišla sem na svet stranke in pred začetkom sta me dva člana izvršilnega odbora, Peter Majerle, ki je namestnik generalne sekretarke Vesne Vuković, in predsednik podmladka Matej Grah, obvestila, da naj bi predsednik stranke začel postopek moje izključitve iz stranke. Ko sem vprašala, kaj je razlog, sta mi dejala, da bom dobila po pošti obrazložitev, na katero lahko odgovorim. Nato sem izvedela po televiziji, da sem že kar izključena, ne da bi mi bili predočeni razlogi za izključitev.

O razlogih je Pašek Šetinčeva za portal medija, kjer je bila pred izvolitvijo za poslanko Svobode v službi kot urednica, povedala, da meni, da je v ozadju Vesna Vuković. Tako: “Po svetu stranke so me klicali posamezni člani sveta in mi razlagali, češ da naj bi bili razlogi za mojo izključitev pravzaprav neko uhajanje informacij novinarjem, kar smatram za klevete, laži in obrekovanja, ki jih je zbrala generalna sekretarka Vesna Vuković. Če je razlog moje izključitve moja nedavna izjava v povezavi s politično integriteto in odgovornostjo, me zelo čudi, da stranka in njen predsednik te vrednote ne delita z mano.”
Pašek Šetinčeva je pozornost zadnji teden pritegnila, ker si je drznila kritizirati odločitev, da bo obrambno ministrstvo Marjana Šarca za oddajo o vojakih na POP TV po precej sumljivem razpisu sumljivemu podjetju plačalo dva milijona evrov. S tem je dregnila v pomembno področje vpliva na medije, kjer so pomembni igralci Šarčev državni sekretar Damir Črnčec in Vesna Vuković. In Robert Golob sam.

Robert Golob je izključitve pojasnil tako: “Ugotovili smo, da so določeni posamezniki delovali izrazito v škodo ne samo stranke, ampak tudi enotnosti koalicije in trdnosti vlade.”

Za MMC je Pašek Šetinčeva še povedala, da še ne ve, kakšna bo njena prihodnost v državnem zboru.

Pozneje je na omrežju Facebook Pašek Šetinčeva objavila še takšno sporočilo:

“Ko sem vstopila v politiko sem bila ponosni član neke zelo entuziastične ekipe, ki je napovedovala drugačno vodenje države, od tistega, ki nam ga je vsiljeval Janez Janša. To je bila ekipa, ki je nasprotovala vmešavanju politike v delo policije, ki je obsojala politične pritiske na medije in je državljanom obljubljala pravno državo, svobodo in upanje, da bo boljše. Obljubljali smo reforme pomembnih družbenih sistemov in gospodarski razvoj. Sama še vedno verjamem, da je to naše poslanstvo, ki se mu preprosto ne smemo odpovedati. Na žalost se ta ekipa, ki se je na sedežu GS vmes spremenila in odgnala del ljudi, ki so bili v volilni kampanji aktivno zraven, že nekaj časa ukvarja sama s sabo in za državljane nepomembnimi rečmi. Namesto z reformami se ukvarja z rušenjem lastnih ministrov in poslancev, etiketiranjem in izključevanjem članov, ki niso pripravljeni slepo slediti vsaki zgrešeni politiki. Kaj je ostalo od tiste drugačnosti, ki smo jo tako ponosno razglašali in zaradi katere so nam državljani zaupali vodenje države na volitvah? Očitno smo prišli v fazo, ko ima ta ekipa en sam cilj, ostati na oblasti za vsako ceno, ne glede na žrtve in škodo za državo. Za dosego tega cilja so kot kaže dovoljena vsa sredstva. Nekatera sem v najhujši obliki čutila včeraj na lastni koži, zato je prav, da se na tej točki naše poti s to stranko razidejo. Hvaležna sem vsem sodelavcem, ki so podpirali mojo kritičnost in z mano delili vrednote, ki pritičejo demokratični in odgovorni politiki. Svojo pot pa prav zato, zaradi odgovornosti do volivk in volivcev, ki so me volili in do države, še naprej vidim na mestu poslanke.”

V parlamentu Pašek Šetinčeva vodi preiskovalno komisijo, ki preiskuje sporna financiranja strank in medijev, ki se je specializirala predvsem za do vlade kritične medije, ki jih v svobodi označujejo kot Janševe. Je pa še članica pomembne mandatno volilne komisije, a ker tam zastopa Svobodo bo položaj verjetno hitro izgubila.

Exit mobile version