Site icon Spletni časopis

Iz Svobode izključili Pašek Šetinčevo in Pavšiča, Klakočar Zupančičeva ni več podpredsednica

Mojca Šetinc Pašek Foto: DZ/Matija Sušnik

Iz stranke smo izključili poslanko Mojco Pašek Šetinc in nekdanjega poslanca Roberta Pavšiča in da se s položaja podpredsednice stranke umika Urška Klakočar Zupančič, je sporočil predsednik Svobode Robert Golob po srečanju vrha stranke. Pašek Šetinčeva je pozornost zadnji teden pritegnila, ker si je drznila kritizirati odločitev, da bo obrambno ministrstvo Marjana Šarca za oddajo o vojakih na POP TV po precej sumljivem razpisu sumljivemu podjetju plačalo dva milijona evrov. Golob je izključitve pojasnil tako: “Ugotovili smo, da so določeni posamezniki delovali izrazito v škodo ne samo stranke, ampak tudi enotnosti koalicije in trdnosti vlade.”

Nekdanji poslanec Robert Pavšič dela v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič.

Popoldan je Golob praktično zbežal s tiskovne konference, na kateri je bil z županom Zoranom Jankovićem, da mu ne bi bilo treba odgovoriti na vprašanja novinarjev o sporih v stranki.

Mojca Šetinc Pašek (GS) Foto: DZ Matija Sušnik

Že ves dan so se namreč vrstila ugibanja, ali bo Urška Klakočar Zupančič odstopila kot predsednica državnega zbora, kar bi naj od nje zahteval Golob, ker se je vzdržala pri glasovanju o odstavitvi ministrice za kmetijstvo Irene Šinko. Da bi bilo to glasovanje razlog, je sicer precej nenavadno. Na koncu je Klakočar Zupančičeva danes odstopila kot podpredsednica Svobode.

Da je Svoboda v precejšnjih težavah, se je pokazalo, ker je premier v kratkem času odstavil kar tri ministre, skupaj pa doslej že pet. Prva je po pritiskih Goloba, kako mora kadrovati v policiji in koga odpuščati, odstopila notranja ministrica Tatjana Bobnar. Drugi je moral odstopno izjavo, ki mu jo je pomolil premier, pred poletjem podpisati minister za zdravje Daniel Bešič Loredan, odstopil je minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, premier pa je, ker ni bila pripravljena odstopiti sama, parlamentu predlagal še razrešitev ministrice za kmetijstvo Irene Šinko. Sama je zaradi afere na koncu te serije odstopila še Sanja Ajanović Hovnik. Zdi se, da je Mojco Pašek Šetinc izključitev doletela, ker je kritizirala dodelitev dveh milijonov evrov obrambnega ministrstva za oddajo o vojakih, kjer je posel dobilo podjetje brez resnih medijskih izkušenj, šov pa bo predvajan na POP TV. S tem je dregnila v pomembno področje vpliva na medije, kjer so pomembni igralci Šarčev državni sekretar Damir Črnčec in Vesna Vuković. In Robert Golob sam.

POP TV slovi po občasnih propagandnih uslugah vladnim strankam kar nikoli ni zastonj.

Exit mobile version