Site icon Spletni časopis

UKC LJ bo v ponedeljek solidaren z delom in ne kot SB Celje z nedelom

“V ponedeljek, 14. 8. bomo v UKC Ljubljana zagotovili vse zdravstvene storitve, ki so bile za ta dan predvidene, tako ambulantne kot hospitalne. UKC Ljubljana izvaja solidarno dejavnost v vsem svojem delovanju, zato bomo solidarnost na Dan solidarnosti v UKC izrazili na način, da bomo opravili vse predvidene zdravstvene storitve za bolnike.” Tako so se v ljubljanskem kliničnem centru povsem drugače kot v Splošni bolnišnici Celje (SBC) odzvali na vladno odločitev, da bo v ponedeljek zaradi solidarnost s prizadetimi v poplavah prosti dan.

V Celju so, ko je vlada razglasila, da bo v ponedeljek dela prost dan, odpovedovali zdravstvene storitve ljudem. Nerodno pri tem je bilo, da vlada sploh ni bila pristojna odločati o prostem dnevu. V parlamentu pa so postopek odločanja šele začenjali, koalicija je prosti dan sinoči izglasovala, danes pa o tem odloča še državni svet.

Ali bo izglasoval veto na interventne ukrepe, kar je malo verjetno, bo znano do 14 ure. Hitijo pa tudi zaradi tega, da bi lahko bile spremembe zakona čim prej objavljene, da bi čim hitreje pomagali in tudi odpravili negotovost ali v ponedeljek bo prosti dan ali ne.

V Splošni bolnišnici Celje so vladno politiko razumeli tako, da so za ponedeljek na operacije in druge posege že naročene bolnike obvestili, da stvar odpade:

Ali podpirate, da bo v ponedeljek dela prost dan za žrtve hude ujme?

 Loading ...

Copyright secured by Digiprove © 2023 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version