Site icon Spletni časopis

Politkolesar Jaša Jenull postrojil Poklukarja in vrh ministrstva

Neuradnega vodjo protestov proti prejšnji vladi ob petkih Jašo Jenulla je danes s svojo novo ekipo najožjih sodelavcev na vrhu notranjega ministrstva sprejel notranji minister Boštjan Poklukar. Poklukar je ministrstvo prevzel po odstopu Tatjane Bobnar. Političnega aktivista leve sredine Jenulla sta ob novem ministru Poklukarju sprejela tudi državna sekretarka Helga Dobrin in vodja kabineta Nataša Hvala Ivančič.

Državna sekretarka Helga Dobrin, minister Boštjan Poklukar, vodja Kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič in Jaša Jenull na srečanju v ministrstvu. | Avtor Ministrstvo za notranje zadeve

Po srečanju z Jenullom je Poklukar sporočil, da imajo civilna družba in nevladne organizacije pomembno vlogo v slovenski družbi, še zlasti pri nadaljnjem razvoju demokracije in se zavezal k transparentnemu delovanju ministrstva in pozval nevladne organizacije, naj budno spremljajo delo notranjega ministrstva. Z ministrstva so sporočili še, da sta dialog z nevladnimi organizacijami in sistematično vključevanje civilne družbe v procese odločanja zaveza te vlade.

Zdi se, da je Poklukarjeva poteza nadaljevanje politike premiera, ki je prejšnji teden direktorico zavoda 8. marec in politično aktivistko Levice Luke Meseca Niko Kovač postavil za šefico vladnega strokovnega sveta za boj proti sovražnemu govoru.

Exit mobile version