Site icon Spletni časopis

Golob Poklukarja predlagal za ministra za dodatne politične čistke v policiji

Kandidat za ministra za notranje zadeve Poklukar Foto: DZ

Premier Robert Golob je državnemu zboru za ministra za notranje zadeve predlagal Boštjana Poklukarja, so sporočili iz vlade. Da je neuradno slišati, da bi Golob to lahko storil, sem poročal že pred tednom. Poklukar je bil notranji minister že v vladi Marjana Šarca. Golob notranjega ministra nima od protestnega odstopa Tatjane Bobnar, ker je Golob preveč pritiskal nanjo in v.d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, da morajo izvesti še več političnih čistk. Več o pritiskih Goloba in tudi Vesne Vuković, ki je medtem iz glavne piarovke stranke napredovala v generalno sekretarko Golobovega Gibanja svoboda, na Bobnarjevo in Lindava, lahko preberete tukaj:

V petek prejšnji teden je državni zbor že spremenil pristojnosti ministrstev, zaradi tega bodo že izvoljeni novi ministri na vrhu petih novih ministrstev lahko sčasoma prenehali gledati v zrak, ker vladajoči ureditve niso popravili že pred pol leta kot so to ob spreminjanju števila ministrstev počele druge vlade v preteklosti. Če bo izvoljen še minister za notranje zadeve, bo vlada sčasoma, ko izvedejo notranje reorganizacije, lahko delovala relativno normalno.

Tatjana Bobnar in Boštjan Poklukar Foto: DZ/Matija Sušnik

Iz vlade so o Poklukarju sporočili:

“Boštjan Poklukar po izobrazbi magister javne uprave. Od leta 1991 je zaposlen na Ministrstvu za obrambo. Kot pripadnik Slovenske vojske je opravljal različne naloge in dosegel čin višjega štabnega vodnika. Bil je odlikovan z bronasto medaljo generala Maistra in srebrno medaljo Slovenske vojske, kot udeleženec v vojni za Slovenijo pa s spominskim znakom Stražnice 1991. Od leta 2015 je bil zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer je med drugim vodil Regijski center za obveščanje Kranj. V letih 2018–2020 je bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve. Od junija lani vodi Upravo Republike Slovenije za vojaško dediščino na MORS-u.”

Copyright secured by Digiprove © 2023 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version