Site icon Spletni časopis

Robert Golob pri papežu Frančišku

Predsednik vlade Robert Golob je danes obiskal Vatikan, kjer ga je sprejel papež Frančišek. Srečal pa se je, so napovedali iz vlade, tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem. O obisku so na tviterju javnost obvestili tako.

Papež danes praznuje 86. rojstni dan, premier mu podaril:

Nekaj zanimivejših fotografij, iz srečanj, ki jih je objavila vlada, je takšnih:

Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada
Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada
Robert Golob v Vatikanu Vir fotografije: vlada

Po srečanju je Golob povedal, da je bil obisk Svetega sedeža posebno doživetje ter motivacija in inspiracija za nadaljnje aktivnosti: “V letošnjem letu smo bili soočeni z vojno v Ukrajini, zato se še bolj zavedamo potrebe po miru in spravi, kar je bila tudi osrednja tema današnjih pogovorov.” Kot so še sporočili iz vlade je pogovor potekal tudi o dogajanju na Balkanu. “Bosna in Hercegovina je na nek način Balkan v malem in nevralgična točka. Podelitev statusa kandidatke pa ljudem BiH daje upanje. Ta trenutek bi morali izkoristi za transformacijo, ki bi prinesla spremembo političnega in administrativnega ustroja,” je o tem po srečanju povedal Golob.

Letos februarja je bil pri papežu na uradnem obisku že predsednik republike Borut Pahor v okviru obeležitve 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem (8. februar 1992), ki je sicer Slovenijo priznal mesec dni pred tem (13. januarja 1992). Član delegacije predsednika RS je bil tudi minister za zunanje zadeve Anže Logar.

Exit mobile version