Site icon Spletni časopis

Sova zanika, da bi Milović…

Na poročanje, da bi naj po neuradnih informacijah Miloš Njegoslav Milović, s katerim se je v.d. direktorja policije Boštjan Lindav moral usklajevati o ustanovitvi posebne varnostne službe za premiera Roberta Goloba, poskušal vplivati tudi na Sovo, se je odzval direktor varnostno obveščevalne agencije Joško Kadivnik in zanikal, da bi se to dogajalo.

Direktor Sove Joško Kadivnik Foto: spletna stran Sove

Odziv objavljamo v celoti:

“danes, 13. decembra 2022 je v objavi z naslovom Povedala je vse o parapoliciji, klofuta SD in kaj vse z Milovićem išče Golob objavljena tudi navedba v zvezi s Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo: Podobno bi naj Milović poskušal “vplivati” tudi v komunikacijah s Sovo, ki jo vodi Joško Kadivnik.

Želimo pojasniti, da Slovenska obveščevalno-varnostna agencija ni bila deležna nikakršnih vplivov g. Milovića v nobeni obliki.

Agencija vse varnostno relevantne dejavnosti izvaja že na podlagi samih določil Zakona o Sovi, Uredba o varovanju predsednika vlade, v zvezi s katero se aktualno omenja g. Milović, pa v ničemer ne spreminja vsebine dela in nalog agencije, zato je povezovanje z agencijo v tem kontekstu povsem neutemeljeno in brezpredmetno.

S spoštovanjem,

Joško Kadivnik

direktor”

Za pojasnila o neuradnih informacijah o sodelovanju z Milovićem sem zaprosil tudi SDH, podjetje GEN-I in ministrstvo za zdravje. Odgovoril je, a le za druge medije, minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki priznal, da sta se sta se z Milovićem srečala dvakrat na ministrstvu za zdravje, Milović mu je svetoval brez pogodbe, dogovorili so se celo za selitev ministrove pisarne. Iz SDH so o stiki Žige Debeljaka z Milovićem sporočili: “Slovenski državni holding, d. d. v nikakršni obliki ne sodeluje in nima nikakršnih stikov z Milošem Njegoslavom Milovićem.” Iz GEN-I pa doslej ni bilo reakcije na preverjanje, ali imajo z Milovićem pogodbo o sodelovanju in od kdaj.

Exit mobile version