Site icon Spletni časopis

Se je Vida Čadonič Špelič (NSi) zmotila in kdo vse ni glasoval

Po predlogu za odstavitev zunanje ministrice Tanje Fajon (SD) je bil včeraj zavrnjen še predlog SDS, da bi državni zbor zaradi podiranja ograje na meji s Hrvaško in vrste drugih razlogov odstavil notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Analiza glasovanja kaže, da so se vladne stranke za svojo ministrico bolj potrudile. Proti razrešitvi je glasovalo vseh dvanajst poslancev SD in Levice, manjkali so štirje iz Svobode. V opoziciji so bili pri glasovanju bolj sproščeni. Zmanjkalo je enajst glasov poslancev SDS in NSi. Morda tudi, ker je bilo že pred glasovanjem jasno, da nimajo možnosti doseči večine. Deset jih ni glasovalo. Vida Čadonič Špelič pa je pri glasovanju prijavila navzočnost, a ni podprla interpelacije. Edina z desne.

Na levi takšnih napak, da bi kak poslanec prijavil navzočnost, a ne bi glasoval za ministrico svoje vlade, ni bilo. Iz stranke so, ko smo prosili za pojasnilo glasovanja, sporočili, da poslanka ni želela aktivno glasovati na seji s tako nizko (govorno) kulturo razprave.

Iz Svobode so pri glasovanju manjkali Urška KLAKOČAR ZUPANČIČ, Lena GRGUREVIČ, Martin MARZIDOVŠEK in Andreja RAJBENŠU. Iz SDS so manjkali Franc BREZNIK, Dejan KALOH, Suzana LEP ŠIMENKO, Anže LOGAR, Janez MAGYAR, Zoran MOJŠKERC in Franc ROSEC. Iz NSi pa niso glasovali Matej TONIN, Jernej VRTOVEC in Janez ŽAKELJ.

Prisotnost pa je prijavila, a ni glasovala že omenjena poslanka Vida Čadonič Špelič.

Copyright secured by Digiprove © 2022 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version