Site icon Spletni časopis

Razveljavljeno: SDS Đuđičevi vrnila posojilo z obrestmi vred

SDS je Dijani Đuđić zaradi zgodbe, ki jo je objavil dnevnik Večer, in je močno odmevala v vseh medijih,  že vrnila najeto posojilo 150.000 evrov z obrestmi vred, so danes sporočili iz največje opozicijske stranke. Posojilo zasebnice, ki živi v BiH, je bilo sporno zaradi omejitve najvišje dovoljene vsote, ki jo smejo strankam posoditi posamezniki. Da so se odločili posojili vrniti in so to tudi že storili, je predsednik SDS Janez Janša spletnem omrežju sporočil tako:

 

Podrobnosti, kako je bila omejitev največje dovoljene višine posojil, ki jih lahko posameznik posodi stranki, vključena v zakon, lahko najdete na povezanem članku tukaj. Omejitev, koliko je dopustno največ posojati, je z NSi in SLS predlagala prav SDS, ko je bila v času vlade Alenke Bratušek v opoziciji. Projekt spreminjanja ureditve je vodil takrat notranji minister Gregor Virant. Besedilo dopolnila je sicer nekoliko nejasno, a zdi se, da tako zelo ne, da bi si bilo mogoče sposojati denar na način kot si ga je SDS.

Podrobnosti o posojilu, ki je razveljavljeno, so v javnost in do novinarjev Večera verjetno prišle, ker je decembra SDS na Ajpesu objavila zaznambo s takšno vsebino:

 

Exit mobile version