Site icon Spletni časopis

Klemenčiča okostnjaki niso stali položaja

Foto: DZ/Barbara Žejavac

Z 18 glasovi za in 47 proti je večina poslancev po desetih urah razprav nekaj po 20 uri zavrnila odstavitev ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ki so jo zahtevali poslanci SDS.

Za razrešitev je bilo 17 poslancev SDS in eden iz vrst NSI: Zvonko Lah. Ministra sta ob koalicijskih poslancih SMC, Desusa in SD podprla še Luka Mesec in Matej Vatovec iz Levice. Ostali poslanci niso glasovali.

Klemenčič je bil doslej tretji pravosodni minister, ki ga je doletela interpelacija. Jo je Klemenčič številčno odnesel bolje kot dva pred njim. Za odstavitev je glasovalo manj poslancev, proti pa več. Za odstavitev Mihe Kozinca je bilo leta 1993 34, proti pa 43 poslancev, za odstavitev Mete Zupančič pa leta 1995 25 poslancev, proti 41.

Po anketi Spletnega časopisa pa bi pravosodni minister zdaj že moral pospravljati svoje stvari na ministrstvu, premier Miro Cerar pa bi iskal novega, kar bi bilo pol leta pred volitvami verjetno sicer precej težko opravilo.

Rezultat ankete, ki je bila odprta tri dni, je bil tak

V petek bo parlament razpravljal o delu pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča in glasoval ali ga odstaviti. Kako bi moral odločiti?

  • Odstaviti Klemenčiča (95%, 160 Votes)
  • Podpreti Klemenčiča (2%, 4 Votes)
  • To ni pomembno (2%, 4 Votes)

Total Voters: 168

 Loading ...
Exit mobile version