Site icon Spletni časopis

Revizorski pregled Šarčeve stranke, ki ima 60.000 evrov za kampanjo

Osnutek revizijskega poročila, kako je poslovala stranka predsedniškega kandidata Marjana Šarca, je ta teden pripravilo računsko sodišče. Poslovanje stranke Lista Marjana Šarca – Naprej Kamnik so pregledali za lansko leto, ko je denar v to stranko pritekal praktično le iz občinskih dotacij, s katerimi je zbrala 39.371 evrov. Porabila je Šarčeva stranka krepko manj: le 5.938 evrov. Niti centa, vsaj po trditvah v poslovnem poročilu, stranka predsedniškega kandidata ni zbrala s članarinami ali prispevki članov.

Za kampanjo od lani 60.802 evrov “rezerve”

Stranka, ki ni zbrala niti centa članarine

Lani so poslovali s 33.437 presežka. Iz prejšnjih let pa imajo v bilanci še 27.365 rezerve. Če to seštejemo so imeli na koncu lanskega leta za Šarčevo letošnjo predsedniško kampanjo že pripravljenih 60.802 evrov “rezerve”.  Do predsedniških volitev, ki bodo 22. oktobra 2017, končnega revizijskega poročila o poslovanju stranke predsedniškega kandidata Šarca računsko sodišče še ne bo objavilo.  Praviloma, kot je v pogovoru danes potrdil tudi vrhovni državni revizor Zoran Mladenovič, postopki od priprave osnutka poročila do objave končne verzije trajajo kakšna dva meseca.
Objava rezultata pregleda v času volilne kampanje pa bi bila lahko tudi sporna, ker bi lahko kdo postavil vprašanje, zakaj so to storili prav pri tem kandidatu.

Popovič še ni bil kandidat, ko so…

[wp_ad_camp_4]

Je pa računsko sodišče junija objavilo podobno revizijo poslovanja stranke Koper je naš, ki jo vodi župan Boris Popovič. A takrat še ni bilo znano, da namerava Popovič zbrati podpise za nastop na predsedniških volitvah.

Ugotovitve revizorjev o poslovanju Popovičeve stranke niso bile preveč laskave.

Zaradi pomanjkanja dokumentacije so zavrnili, da bi poslovanje sploh ocenili. Če bi ga, pa bi ta stranka zanesljivo dobila negativno oceno.

Popoviču so med vrsticami predlagali, naj si že najde generalnega sekretarja, da bi uredil poslovanje, ki ga je – kot kaže revizija – v prostem času nekoliko amatersko vodil kar sam.

Danes prihaja še Pahor

[wp_ad_camp_3]

Doslej je državna volilna komisija prejela in potrdila tri kandidature. Prva je Nova Slovenija – krščanski demokrati kandidirala Ljudmilo Novak, druga je Lista Marjana Šarca predlagala Marjana Šarca, tretja pa Stranka modernega centra – SMC Majo Makovec Brenčič. Prve tri kandidature so bile strankarske.  Danes opoldne neodvisno kandidaturo vlaga še Borut Pahor.

Celotno poročilo o poslovanju stranke predsedniškega kandidata Marjana Šarca v lanskem letu je takšno:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2017/09/Letnoporočilo-stranke-Marjana-Šarca-1.pdf” title=”Letnoporočilo-stranke Marjana Šarca”]

(Naslovna fotografija je objavljena kot uradna fotografija župana na spletni strani občine občine Kamnik.)

Exit mobile version