Site icon Spletni časopis

Francoski teroristi na našem vlaku

Slovenska policija je lani prijela tri posameznike, ki so jih v Franciji iskali zaradi terorizma.

Odkrili so jih na potniškem vlaku, ki vozi me Celjem in Rogatcem, pri sebi niso imeli dokumentov.

Zakaj o tem doslej niso obvestili javnosti, ni čisto jasno.

Zdi se, da so tujci potovali proti Siriji, da bi se tam pridružili skrajnim skupinam. O prijetju, ki se je zgodilo lani, so v zadnjih dneh novinarska poročila objavili tuji mediji, ki trdijo, da so bili v Sloveniji prijeti na poti iz Francije v Sirijo.  Informacije o prijetju je policija potrdila.

Trdili so, so sporočili iz policije,  da so državljani Francije, pri ugotavljanju istovetnosti pa se je pokazalo, da navajajo lažne podatke.

Njihove izjave o namenu potovanja pa so si tudi nasprotovale. V državo bi naj, kot so trdili, prišli iz Italije.

Iz policije smo izvedeli: »Z usklajenim sodelovanjem med slovensko policijo in francoskimi varnostnimi organi je bila potrjena identiteta vseh treh oseb v postopku, pri čemer je bilo ugotovljeno, da so bile vse tri osebe v Franciji že obravnavane za kazniva dejanja s področja terorizma. V nadaljevanju so francoski pravosodni organi za vse tri osebe posredovali Evropske naloge za prijetje in predajo. Po opravljenih zaslišanjih na okrajnem sodišču Koper, je preiskovalni sodnik zoper vse tri odredil pripor ter sklep o predaji Republiki Franciji. Osebe so bile v nadaljevanju predane francoskim varnostnim organom konec lanskega novembra.”

Exit mobile version