Site icon Spletni časopis

DVK išče novega Dušana Vučka

Do ponedeljka, 6. novembra 2023, bo mogoče oddati kandidature za vodenje službe državne volilne komisije po 1. februarju 2024, takrat se bo namreč upokojil dosedanji direktor Dušan Vučko, ki je bil v preteklosti poslanec LDS in direktor direktorata notranjega ministrstva v času Katarine Kresal (LDS). Da bodo objavili razpis za novega direktorja službe, ki opravlja tudi vlogo glavnega tajnika, je danes odločila državna volilna komisija, ki jo vodi Peter Golob.

Peter Golob (vrhovni sodnik), Dušan Vučko (direktor, nekdanji poslanec LDS) in Janez Pogorelec (vladni pravnik, zastopnik NSi v DVK) Foto: P.J.

Vučko je delo direktorja službe DVK že doslej opravljal po izpolnitvi pogojev za upokojitev in je ob plači prejemal tudi že del pokojnine: dodatek k plači v višini štirideset odstotkov pokojnine. Je pa sicer še relativno mlad, rojen je leta 1964, a je bil nekoč policist, ti pa so imeli benificirano delovno dobo. Več o težavah, ki jih je imel zadnja leta, lahko preberete tukaj: DUŠAN VUČKO ODSTOPA IZ DVK, MUJAGIĆEVA NA TOŽILSTVU DODATNO O ŠIKANIRANJU

Državna volilna komisija je danes sporočila, da so pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati za prijavo na javni natečaj: državljanstvo Republike Slovenije, znanje uradnega jezika, visokošolska univerzitetna izobrazba pravne ali druge družboslovne smeri, najmanj sedem let delovnih izkušenj, aktivno znanje vsaj enega svetovnega jezika in strokovni izpit iz upravnega postopka, imenovali so tudi posebno natečajno komisije za izvedbo javnega natečaja in spremembo pravil o postopku za izvedbo tega natečaja.

Vučko je septembra letos obvestil predsednika Goloba, da z 31. oktobrom 2023 odpoveduje pogodbo o zaposlitvi, saj se želi po preteku trimesečnega odpovednega roka, tj. z 31. januarjem 2024, upokojiti.

Exit mobile version