Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Nika Kovač opravičuje vandalizem in Pirc Musarjevo poučuje, da so zastavice nasilje

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 8th oktober 2023, 08:55 dop

Ker so posnetki razkrili, da je Sara Štiglic sodelovala pri vandalskem rušenju zastavic, postavili so jih zagovorniki življenja, ki nasprotujejo umetnim prekinitvam nosečnosti, jo je predsednica republike Nataša Pirc Musar izključila iz svojega posvetovalnega odbora. Štigličevo, ki je tudi aktivistka zasebnega zavoda 8. marec, ki ga je ustanovil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica), je na spletu v bran vzela Nika Kovač, ki vodi ta zasebni zavod. Objavila je kritiko predsednice republike, da ta ne razume, kaj je sistematično nasilje in da so takšno nasilje tudi zastavice.

Predsednica Nataša Pirc Musar je svoje ravnanje pojasnila tako: “Tudi če se drug z drugim ne strinjamo, sem prepričana, da moramo svoje nestrinjanje izražati na dostojen način.”

V preteklosti, ko je njen politični pol na protestih, ki so jih organizirali uradno neznani organizatorji, s transparenti pozival k umorom pristašev Janeza Janše (s plakati Smrt janšizmu…), pa tudi Janše osebno, Kovačeva javno ni ostro protestirala.

Zdaj pa opravičuje celo nasilno ravnanje proti drugim protestnikom in to ob tem, da vodi svet premiera Roberta Goloba za boj proti sovražnemu govoru.

Nika Kovač in Robert Golob Foto: Vlada

Tako je zdaj branila vandalizem svojih aktivistk:

“Pravica do svobodnega odločanja o rojstvu otrok je ustavno zagotovljena svoboščina. Je možnost, da se vsak svobodno odloči o rojstvu otrok. Ni zapoved. Ni navodilo za ravnanje posameznice. Je možnost svobodne odločitve. Pomembno je, da na to odločitev nihče ne vpliva. Pomembno je, da so informacije o splavu dostopne in transparentne. Pomembno je, da na osebe ob sprejemanju te odločitve nihče ne izvaja pritiska. Neokonzervativna gibanja to redno počnejo. Z molitvami pred bolnišnico. Z oglasi. Vse to so pritiski. Vse to je tiho in sistematično nasilje. Nasilje so tudi zastavice na Kongresnem trgu. Predstavljajte si, da ste ženska, ki se odloča o splavu in vidi to podobo v medijih. Predstavljajte si, da ste oseba na poti v ginekološko kliniko in na Kongresnem trgu vidite ta prizor. Vse to je pritisk in del jasne agende. Vse to je nasilje. Kako na te zastavice gledajo Poljakinje? Kako na zastavice gledajo poljske družine žensk in deklet, ki so izgubile življenja zaradi prepovedi splava? Predsednica države pa o tem ne govori. Govori samo o nespoštljivi komunikaciji deklet, ki so zastavice s Kongresnega trga umaknile. Ena je zaradi tega celo zgubila mesto v posvetovalnem odboru predsednice. Tiho in sistematično nasilje majhne skupine ljudi pa ostaja.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (14)

https-spletnicasopis-eu