Site icon Spletni časopis

Klakočar Zupančičeva prepovedala vprašanja o zdravljenju z veganstvom Golobu

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda) je prepovedala vprašanja vodje poslanske skupine SDS Jelke Godec (SDS) premieru in ministru za zdravje Robert Golobu (Svoboda) o njegovi trditvi na blejskem strateškem forumu, da si je z veganstvom pozdravil astmo. Prepovedala je Klakočar Zupančičeva tudi druga vprašanja Godčeve Golobu o veganski prehrani. Vprašanj Golobu ne bo poslala, ker predsednica meni, da se večina vprašanj o veganstvu Godčeve ne nanaša na delo vlade in zaradi tega takšna vprašanja niso dopustna. Za Klakočar Zupančičeva je dopustno le eno od številnih vprašanj Godčeve, ki se nanaša na sklepe/priporočila/usmeritve v zvezi s prehrano, ki jih je sprejel Strateško svet za prehrano in le za to pričakuje, da bo pri njem Godčeva vztrajala. Druga vprašanja pa je Klakočar Zupančičeva prepovedala.

Nedopustna so za Klakočar Zupančičevo ta vprašanja premieru in ministru za zdravje Godčeve:

“Ali še vedno vztrajate pri trditvi, da ste se na podlagi prenehanja uživanja mesa ozdravili astme?

Ali menite, da je primerno, da v času, ko vodite Ministrstvo za zdravje, v javnosti nastopate s takšnimi trditvami?

Kakšno sporočilo, menite, da s takšnimi izjavami dajete (prihodnjim) zdravnikom, ki so skozi zahteven in predvsem znanstveno utemeljen študijski proces na medicinski fakulteti prišli do formalne izobrazbe in danes delujejo v slovenskem zdravstvenem sistemu?

Ali je bila na nedavnem Blejskem strateškem forumu res strežena zgolj veganska hrana?

Kdo je odločil o tem, kakšna hrana (zgolj veganska) se bo stregla na Blejskem strateškem forumu?

Kaj konkretno ste mislili z izjavo, naj se ljudje kar navadijo na vegansko prehrano?”

Delno dopustno bi naj bilo le vprašanje: “Katere uradne sklepe/priporočila/usmeritve v zvezi s prehrano je do danes že sprejel Strateško svet za prehrano in za katere ste se kot predsednik vlade odločili, da jih boste sprejeli in realizirali?

Robert Golob in Urška Klakočar Zupančič Foto: DZ/Matija Sušnik

Kot sem danes že poročal je Godčeva vlado prosila za pojasnila o izjavi premiera in začasnega ministra za zdravje Roberta Goloba na Blejskem strateškem forumu, da si je astmo pozdravil tako, da je prenehal jesti meso. Godčeva je v teh vprašanjih spomnila tudi na premierovo trditev, da imamo proti COVID-19 dve naravni zdravili, zaradi česar je pred poletjem 2022 svetoval ljudem, naj gredo vsi na morje ter se s pomočjo slane vode in sonca pozdravijo.

Premier ima zadnje čase nekaj zdravstvenih težav in že nekaj časa uporablja bergle. Najprej jih je, ker bi si naj na morju poškodoval peto, pozneje pa, ker si je doma poškodoval še prst na nogi. V tej povezavi nenavadnih zdravil doslej ni predlagal. Na blejskem forumu pa bi naj udeležencem, ki so jim ponudili vegansko hrano, povedal tudi, da se bodo morali navaditi nanjo.

Exit mobile version