Site icon Spletni časopis

Prigožin o svoji likvidaciji, seksualnem življenju, zaslužkih: “No, dobro sem.”

Jevgenij Prigožin: Dobro sem

“Za tiste, ki radi razpravljate o moji likvidaciji, seksualnem življenju zaslužkih. No… Dobro sem,” to je objavljeno na enem zadnjih posnetkov, ki jih je naredil Jevgenij Prigožin, na katerem pove, da je nastal v drugi polovici avgusta v Afriki.

Iz Afrike, kjer je verjetno nastal posnetek, se je Prigožin vrnil v Rusijo, njegovo poslovno letalo pa je na poti iz Moskve proti Petrogradu, kjer je imel svoj poslovni center, nenadoma strmoglavilo in vseh sedem potnikov in trije člani posadke so po informacijah ruskih oblasti umrli. Med njimi tudi Prigožin in leta 1970 rojeni ustanovitelj skupine Wagner Dimitrij Utkin.

Posnetek Prigožina, kako je dobro, ki je objavljen na ruskih omrežjih, je pritegnil precej pozornosti in znova spodbudil špekulacije, da se je Prigožin tudi tokrat smrti izognil in zaigral vse skupaj, da bi življenje nadaljeval z drugačno identiteto.

Prigožinova vojska plačancev, med katerimi so bili številni nekdanji kaznjenci, ki jih je z najboljšim, kar imajo, oboroževala ruska vojska, plačevala pa ruska država, je slovela po okrutnosti in zločinih. Čez zimo jim je uspelo z velikimi žrtvami zasesti večji del Bahmuta, kar je bil edini večji uspeh ruske vojske. Od takrat ruska stran v glavnem le izgublja.

Ruskega oligarha Prigožina, katerega reaktivec je strmoglavil točno dva meseca po protestnem pohodu proti Moskvi, organiziranem zaradi nesposobnosti šefov ruske vojske in obrambnega ministrstva, so pokopali na pokopališču v Peterburgu zraven očeta. Pogrebnih slovesnosti se ni udeležil ruski predsednik Vladimir Putin, katerega tesni sodelavec je bil Prigožin dalj časa.

Copyright secured by Digiprove © 2023 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version