Site icon Spletni časopis

Golob se je vrnil z dopusta, Janša pozval k pomoči ob poplavah razsežnosti nacionalne katastrofe

“Zaradi trenutnih razmer je predsednik vlade predčasno zaključil dopust in se bo danes, ob 18.30 uri, v prostorih ministrstva za obrambo sestal s predstavniki štaba civilne zaščite,” so sporočili iz kabineta predsednika vlade, ki je, kot so zapisali, “zaradi silovite ujme nacionalnih razsežnosti za jutri ob 11. uri sklical sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi, jutri pa se bo predvidoma, so sporočili iz kabineta, sestala tudi vlada. Predsednik opozicijske SDS Janez Janša pa je sporočil:

“Pozor!
Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okviru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme.”

Iz kabineta premiera so sporočili še, da je v prvem odzivu na ujmo, ki je prizadela Slovenijo, danes dopoldne Golob poudaril, da je varnost prebivalk in prebivalcev na prvem mestu. Sistem zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah deluje, vse ekipe na terenu dajejo vse od sebe, da pomagajo ljudem. Pozval je k upoštevanju navodil pristojnih služb in zaščiti lastne varnosti.

Nazadnje je svet za nacionalno varnost v razširjeni sestavi Golob sklical sredi julija na temo nacionalne varnosti Republike Slovenije v luči nestalnega članstva v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov v obdobju 2024–2025.

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša se je na katastrofalne poplave odzval tako:

Exit mobile version