Site icon Spletni časopis

V Bahmutu našli truplo Srba Prvulovića, plačanca skupine Wagner

V času, ko je Jevgenij Prigožin s skupino svojih plačancev prodiral proti Moskvi in se potem umaknil v Belorusijo, so v Bahmutu našli telo 28 letnega Srba Uroša Prvulovića, ki je pripadal skupini Wagner. O smrti Prvulovića poročajo številni mediji, slišati je, da bi naj na območju Bahmuta umrla celo dva prostovoljca iz Srbije. Na svojem profilu na omrežju Telegram je sožalje družini objavil srbski ostrostrelec Dejan Berić, ki je zapisal, da je Prvulović umrl v bitki za Artemovsk, tako Rusi imenujejo Bahmut, njegovo truplo je bilo najdeno pred desetimi dnevi in da ne more razkriti, kje bo pogreb in da se ga tudi ne more udeležiti.

Prvulović, ki bi naj bil po rodu iz Kruševca, je kot prostovoljec iz Srbije prišel v Luhansk na začetku ruske agresije leta 2014 in se je pozneje poročil z Rusinjo, s katero ima otroka. A se je zakon končal z ločitvijo. V preteklosti je bil že ranjen in v zaporu, zdi se, da po sporih med srbskimi prostovoljci v Ukrajini. Po začetku posebne vojaške operacije Vladimirja Putina, torej obsežnega vojaškega napada na Ukrajino, je prestopil k plačancem zasebne vojske Wagner in sodeloval v spopadih na številnih območjih.

V Ukrajini so ga iskali zaradi suma vojnih zločinov, med drugim je v informacijah o njem zapisano, da se je lažno predstavljal kot prebivalec ST. Petersburga in uporabljal psevdonim “Alexander Alexandrovich”.

Smrt na spletnih omrežjih smrt med drugim odmeva tako:

Exit mobile version