Site icon Spletni časopis

Bo Nika Kovač pojasnila, kako je poskušala vlada prepovedati zasebni zavod 8. marec?

Ljubljana, vlada. Izjava za medije predsednika vlade Roberta Goloba in vodje strateskega sveta za preprecevanje sovraznega govora pri predsedniku vlade po ustanovni seji.

Na omrežju twitter je danes Nika Kovač, ko je opisovala težave politične aktivistke Hong Hoang, zatrdila, da je vlada poskušala prepovedati zasebni zavod 8. marec, ki ga je ustanovil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (Levica), vodi pa ga Kovačeva. Ker je informacija, da bi vlada poskušala prepovedati kak zasebni zavod, precej nenavadna in je možno, da gre za neresnico za propagandne namene (delati se žrtev) sem zasebni zavod 8. marec prosil, če lahko svojo trditev dokažejo. Vlade niso tajno društvo in o njihovem delu obstaja dokumentacija. Na trditev Kovačeve se je z zanikanjem odzval nekdanji premier Janez Janša (SDS). Kovačeva vodi strateški svet Roberta Goloba za boj proti sovražnemu govoru in če morebiti razširja neresnice o političnih konkurentih Goloba v opoziciji, je to precej nerodno.

Tako so trditev o poskusu vladne prepovedi iz 8. marca objavili na omrežju twitter:

Predsednik prejšnje vlade Janša se je odzval tako:

Za pojasnilo, da bi preveril zapisano trditev, sem zavod 8. marec zaprosil z elektronsko pošto tako:

Spoštovani

Glede na objavo na omrežju twitter, kjer trdite, da je vlada Janeza Janše nameravala prepovedati inštitut 8. marec, vas prosim, če lahko navedete točen datum in posredujete dokaze, na kak način je vlada poskušala prepovedati vaš zasebni Zavod.

S spoštovanjem

Peter Jančič

spletnicasopis.eu

Po izkušnjah iz preteklosti na novinarska vprašanja iz zavoda 8. marec praviloma ne odgovarjajo. Vsaj moja. Jih pa občasno objavijo na spletnem omrežju in kar tam javno odgovorijo. Tako so, denimo, ravnali, ko sem preverjal, zakaj niso prevzeli pošte računskega sodišča, ki je preverjalo ali je zavod 8. marec na nedovoljen način prejel denar za referendumske kampanje. Računsko sodišče je po opravljenem preverjanju odločilo, da kršitve ni bilo.

Exit mobile version