Site icon Spletni časopis

Urška Klakočar Zupančič bi še dodatno delala

Poslancu Dejanu Zavcu (Svoboda), ki je že dobil dovoljenje, da ob poslanskem delu petino časa lahko opravlja zahtevnejše strokovno delo trenerja boksa, je zdaj za dovoljenje za dodatno delo zaprosila tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič (Svoboda). Predstavljala bi svojo knjigo in ozadja. Sam se ne spomnim primera, da bi ob funkciji dodatno delo doslej opravljali najvišji predstavnik države: premier, predsednik republike ali predsednik državnega zbora.

Je pa dodatno delo za petino delovnega časa pogosto na nižjih funkcijah. Zanimiv primer je minister za zdravje Daniel Bešič Loredan (Gibanje Svoboda), ki ob ministrovanju dodatno dela za zasebno zdravstveno podjetje (zavod) v Ljubljani pa še za svoje lastno podjetje (zavod) na Primorskem. Obvestilo, da bi rada opravljala dodatno delo ob poslanskem je predsednica državnega zbora spisala tako:

Ob Zavcu so dovoljenja za dodatno delo v tem mandatu doslej že dobili še Felice Žiža (NS), Gašper Ovnik (Svoboda), Darko Krajnc (Svoboda), Mateja Čalušić (Svoboda), Predrag Baković (SD) in Alenke Jeraj  (SDS).

Exit mobile version