Site icon Spletni časopis

Vladno politiko kritizira že celo Stevanović

Predsednik Resni.ce Zoran Stevanović

Ostro kritiko socialistične politike ministra za delo Luke Meseca (Levica) in vlade Roberta Goloba, ki so ukinili znižanje davčnih olajšav za vse, hkrati pa se hvalijo z višanjem minimalne plačo za sto evrov, je na profilu Facebook objavil predsednik Resni.ce Zoran Stevanović, za katerega je sicer veljalo, da sodi v krog levih uličnih protestnikov. Stevanović se ne strinja, da je dvig minimalne plače z novim letom še za sto evrov ravno pameten ukrep, ker bo imel številne manj prijetne posledice. Ker je to stališče za politike bolj z leve presenetljivo, doslej so ob kritikih z desne na nepremišljenost vladnih ukrepov opozarjali predvsem gospodarstveniki, ga objavljam v celoti:

“Dvig minimalne plače za 100 eur “na pamet” – brez podlage, ima naslednje učinke:

– podjetja bodo odpuščala, ker to za njih ne pomeni samo 100 eur več na delavca, ampak tudi precej več za prispevke. Tako bo več brezposelnih.

– iz tega razloga bodo podjetja tudi propadala, kar pomeni še več brezposelnih.

– v kolikor bodo podjetja želela obstati, bodo iskala ta strošek drugje. Tako bodo podražila ceno storitev in dobrin. To pomeni, da se bo podražilo prav vse, od kruha, do mehanika in do najbolj občutljivih storitev, kot so vrtci in domovi za ostarele.

– precej več ljudi bo na minimalni plači, saj se zaradi dviga minimalne plače, ne bo dvigovala plača nikomur, ki je vsaj 1 cent nad tem zneskom.

– kreditna sposobnost se bo zmanjšala vsem. Jasno je, da je predviden obrok kredita lahko razlika med minimalno plačo in prejeto plačo. Ko se viša minimalna plača “na pamet”, se niža možen obrok. Mlade družine že tako lahko samo sanjajo o reševanju prvega stanovanjskega problema.

Vsak, ki ima vsaj malo pojma o ekonomiji to ve. Ampak kdo si upa sploh pomisliti o zmotljivosti ministra Luka Mesec in njegovih veličastnih dolgoletnih izkušnjah v gospodarstvu!

#fejkerjise počuti zaskrbljeno”

Celotna objava na Fb je takšna:

Exit mobile version