Site icon Spletni časopis

Pahor Pirc Musarjevi predaja palačo. Kdo je bil najslabši predsednik?

S prisego Nataše Pirc Musar na slavnostni seji ob dnevu samostojnosti in enotnosti se bo jutri končalo desetletje, ko je bil predsednik republike Borut Pahor. Pahor je bil po Milanu Kučanu prvi predsednik republike, ki je bil izvoljen dvakrat. Pred tem je opravljal vse najvišje funkcije, ki jih politik lahko: bil je predsednik parlamenta, vlade, evropski poslanec… Nataša Pirc Musar je v politiki manj izkušena, doslej je bila informacijska pooblaščenka, šefica Rdečega križa, izvoljena pa je bila tudi za generalno direktorico RTVS, a so glasovanje razveljavili, Igor Kadunc pa ji je v poravnavi pozneje za “krivico” izplačal 70.000 evrov. Če bi se sodni postopek, ki ga je sprožila Musarjeva, nadaljeval, bi bila odškodnina, so takrat ocenili na RTV SLO, lahko še krepko višja. Na volitvah je Pirc Musarjeva zbrala več glasov kot Anže Logar (SDS). Razplet je bil takšen:

Pahor je ta teden pripravil poslovilni sprejem tudi za novinarje, ki sem se ga udeležil. Kot predsednik ni storil veliko napak. Prišli so novinarji in uredniki, pa tudi direktorji, iz večine medijev. Nazorsko levi, desni in tisti vmes.

Foto: Peter Jančič

V anketi lahko ocenite, kateri od dosedanjih predsednikov je bil doslej najslabši:

Kateri predsednik republike je bil najslabši?

View Results

 Loading ...

Pahor je na sprejemu poklepetal z večino novinarjev in se z njimi tudi rokoval. Na posnetku je v pogovoru z Bojanom Požarjem, vmes je Vladimir Vodušek

Foto: Peter Jančič
Exit mobile version