Site icon Spletni časopis

Brezplačno kosilo Golobu: Miloviću še 308.800 iz Elektro Ljubljana

Trditev premiera Roberta Goloba, da za pomoč Milošu Miloviću ne plačuje nič in da ga “nihče ne plačuje za usluge od kjerkoli drugje” ni povsem točna, sem opozoril v Spletnem časopisu v nedeljo. Miloviću veliko plačujejo “od drugod”. V zadnjih dobrih desetih letih je, kot kaže aplikacija Erar, njegovo podjetje dobilo pol milijona evrov javnih sredstev. Portal N1 pa je iz Elektra Ljubljana zdaj izvedel še, da so Miloviću od tam še dodatno plačali 308.800 evrov v desetih letih. Sodelovanje se približno ujema z mandatom Andreja Ribiča na vrhu tega državnega podjetja. Ribič je, ko je bil zamenjan, sodeloval pri nastajanju Gibanja Svobode in vodil volilni štab stranke. Nakazila iz Elektra Ljubljana, ki jih razkriva N1, v aplikaciji Erar niso prikazana. Je pa, da so v času vlad Mira Cerarja in Marjana Šarca Milovićevemu podjetju za oskrbo in integracijo migrantov nakazali več kot 200.000 evrov, notranje ministrstvo dodatno 70.000 evrov, Energetika Ljubljana za nasvete in podobno več kot 50.000, Komunalno podjetje Velenje 52.000, na spisku pa se najde celo Holding Slovenskih elektrarn s 35.000 evri. Celoten spisek državnih nakazil podjetju VPS Svetovanje, ki ga ima Milović v lasti s soprogo, je po aplikaciji Erar KPK, takšen:

Državna nakazila Milovićevemu podjetju so dramatično padla leta 2020, ko je odstopil Marjan Šarec (GS) in je vlado prevzel Janez Janša (SDS). Skoraj na nič. V Erarju skrita nakazila pa, kot je zdaj razkril N1, so vsaj v primeru Elektra Ljubljana upadla po menjavah Golobovih kadrov v energetiki.

Koliko je še bilo nakazil Miloviću od drugod, je težko oceniti. Iz podjetja GEN-i se na vprašanja Spletnega časopisa, ali so tudi oni kaj plačevali Miloviću, še kar ne odzivajo. Enako na neodzivnost GEN-I opozarjajo iz N1.

Copyright secured by Digiprove © 2022 Peter JančičAll Rights Reserved  
Exit mobile version