Site icon Spletni časopis

Žolčni Odlazkovi mediji podlo nad bolno opozicijsko poslanko

S kritiko na naslovnici, da ne opravlja svojega dela v parlamentu, so se mediji podjetnika Martina Odlazka lotili poslanke Anje Bah Žibert (SDS). Objavili so zgodbo, kako “varuška Janševih otrok” ne izpolnjuje poslanskih obveznosti, ker je bila navzoča le na četrtini glasovanj. Oznaka “varuška Janševih otrok” je oblika strankarske politične propagande. Očitek, da ni dovolj glasovala, pa je nenavaden, ker je zagotavljanje sklepčnosti in večine za sprejem zakonov in drugih odločitev predvsem obveznost vladnih poslancev. Sramotno pri zgodbi pa je, da so to očitali opozicijski poslanki, ki je bila zaradi hudih bolečin v bolnišnici, kjer so ji po nekaj težavah z diagnosticiranjem razloga hudih bolečin sčasoma operativno odstranili žolč.

Mediji, ki nezakonito financirajo kampanje

Bolezen ni bila skrivnost, saj je zdravstvene težave, zaradi katerih je pristala v bolnišnici Ana Bah Žibert opisala na družabnem omrežju, objavili pa so to tudi večji mediji. Računsko sodišče je v preteklosti Odlazkova podjetja, ki zdaj na tako umazan način diskreditirajo bolno opozicijsko poslanko, ujelo pri nezakonitem financiranju kampanje Marjana Šarca, ki je danes obrambni minister v vladi Roberta Goloba, svojo stranko pa je združil v Gibanje Svoboda. Več o tem lahko preberete tukaj: Odlazkova podjetja nezakonito financirala kampanjo Šarca, Pahorja in Tomčeve.

Naslovnica enega od Odlazkovih medijev, s katero so se “pogumno” spravili nad bolno opozicijsko poslanko, umazana provladna propaganda medija z diskreditiranjem opozicijskih politikov pa je razvidna tudi drugod na tej naslovnici, je videti tako:

O bolezni poslanke so prejšnji mesec poročale Slovenske novice, brez podrobnost o odstranitvi žolča in težavah z diagnosticiranjem razloga bolečin:

“Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na facebooku objavila zapis, da je nepričakovano pristala v bolnišnici. »Življenje velikokrat izbere pot, ki je sami nismo načrtovali, še manj pa smo si jo želeli. Tega se najbolj zavemo takrat, ko nas kot strela iz jasnega zadenejo zdravstvene težave in pristanemo pod kirurškim nožem,« je uvodoma zapisala. Kot nam je dejala, je pristala v bolnišnici na »rutinskem operativnem posegu«. K sreči se je vse dobro končalo in je že v domači oskrbi. Bivanje v bolnišnici ni nikoli enostavno, a kot pravi, je imela srečo s sostanovalkama, s katerima si je delila sobo. »Srečale smo se prvič, a se je v tako kratkem času izoblikovala posebna vez.”

Odziv poslanke: Nečloveško je obračunavati z bolnim

Na diskreditacijo v medijih Martina Odlazka, ki veljajo za provladne, se je opozicijska poslanka Anja Bah Žibert (SDS) odzvala tako:

“Svet24 in Svet24.si sta danes, 8. 11. 2022, objavila prispevek z naslovom »Poslanka SDS navzoča le pri četrtini glasovanj«, ki ga oglašujejo tudi na radijski postaji Aktual. V prispevkih avtor Mihael Korsika napiše, da sem svojo delovno obveznost opravljala le 27 odstotkov in da nisem prihajala na glasovanje, ter se sprašuje, koliko časa bi bila lahko zaposlena kje drugje, če bi bila prisotna v službi le 27 odstotkov. V prispevku celo izpostavlja že ničkolikokrat prežvečeno neresnično in zlonamerno mantro, da sem varuška Janševih otrok in da skrbim za njihove nakupe. V svoji diskreditaciji gre celo tako daleč, da namiguje, da to počnem tudi sedaj in zato ne prihajam v službo v Državni zbor RS. Vse to samo dodatno kaže na zlonamernost prispevka brez kančka profesionalnosti, objektivnosti in izključni želji po žrtvovanem jagnjetu. Je pisec tega članka sploh pomislil, da človek lahko tudi zboli in da bi bilo etično in moralno, da to prej vsaj preveri? Zagovarja celo to, da bi zaradi bolniške odsotnosti delodajalci morali odpuščati zaposlene, kar je tudi ustavno sporno.
Glede na to, da gre za izjemno nizkoten prispevek poln neresnic na moj račun, začenši na naslovnici, ki je mene in mojo družimo globoko prizadel, bi pričakovala vsaj opravičilo in izkazano profesionalno novinarsko držo.
Naj izpostavim, da se za vzrok mojih opravičenih izostankov iz sej delovnih teles in sej državnega zbora (posledično tudi glasovanj) novinar ni želel niti pozanimati in to ljub temu da sem že pred časom svojo bolečo izkušnjo delila na mojem javnem�FB profilu, prispevek so pripravili tudi v Slovenskih novicah. Njihov prispevek so povzeli tudi nekateri mediji. Vse to je bilo novinarju Korsiki dostopno.
Predvsem zaradi mojih volivk in volivcev, ki mi na vsakih volitvah zaupajo več glasov, s čimer izkazujejo, da so z mojim delom zadovoljni, podajam nekaj dodatnih pojasnil. V začetku septembra sem pristala na bolniškem staležu. Ni bilo lahko, saj sem se praktično čez noč soočila z zdravstvenimi težavami. Posledično sem bila oktobra hospitalizirana in prestala operativni poseg, po katerem sedaj okrevam v domači oskrbi in upam, da se čim prej vrnem nazaj v poslanske klopi. Kaže dobro, za kar sem neizmerno hvaležna. Hvaležna pa sem tudi za mnoge spodbudne besede in želje, da se čim prej vrnem v državni zbor, ker me pogrešajo. Posebej me je razveselil klic in izkazana podpora političnega kolega iz druge politične opcije, ki kaže, da politiki smo in znamo biti ljudje!
Verjemite mi, mnogo raje bi bila v državnem zboru in tako kot vedno v preteklosti delovala proaktivno. Kljub temu, da sem bila odsotna pri delu v državnem zboru pa sem v tem času pripravila kar precej poslanskih vprašanj, vseskozi spremljala delo v državnem zboru in bila v kontaktih s svojimi volivci! Pisca tega članka to ni zanimalo.
Žal pa tovrstni nepreverjeni in neresnični prispevki kažejo zgolj na to, kako nepomemben je človek, ko gre za politično motivirano obračunavanje, tudi na račun zdravja.
Mnogi mi svetujejo, da za tovrstno klevetanje vložim tožbo zoper novinarja in časopis. Ne bom se odločila za to! Delati prispevek na račun bolezni je že samo po sebi tako sprevrženo, da se bo človek, če ima vsaj kanček morale, močno zamislil nad svojim ravnanjem in naslednjič dvakrat premislil, preden bo udaril. Res je, ni lahko prenašati takšne napade in žalitve, a očitno je za obračun s predstavniki SDS dovoljeno vse – diskvalifikacije, diskreditacije, grožnje, psihični in fizični napad. Se kot družba sploh zavedamo, kam to pelje in kaj nam govori temna stran zgodovine?!
Pisca tega prispevka pravzaprav pomilujem, da se je spravil na nečloveški nivo in obračunal z bolnim človekom. Sama sem drugačna! In želim si, da takšna drugačnost prevlada. Tako piscu kot celotni ekipi časopisa želim obilico zdravja.”

Exit mobile version